Skolresa i Sörmland

12 juli 2021 11:16

Sörmland har rik natur och mycket att se och göra på en skolresa. Här finns t ex Femöre naturreservat där man kan vandra, bada, grilla och paddla kajak. Eller varför inte ta en tur på Sörmlands veteranjärnväg i Oxelösund? I Öster Malma Wildlife Parks vildhägn kan ni hälsa på älgar, dovhjortar och kronhjortar i sin naturliga miljö.

Men oavsett om man vill åka på skolresa på hemmaplan eller har ambitioner om att komma längre bort behövs det alltid pengar. Om klasskassan inte är fylld (vilket den sällan är) krävs inkomster. En skolklass med minderåriga elever har inte alla möjligheter i världen när det kommer till arbete, men några alternativ finns det.

Ett av de mer populära är försäljning ihop med ett företag. På det sättet slipper klassen stå för inköp och marknadsföring utan kan fokusera på försäljningsarbetet. Ett företag i branschen är DelikatessKungen, som säljer delikatesser ihop med skolor, föreningar och idrottsklubbar. Ungdomarna säljer deras produkter till företag och privatpersoner på den egna orten eller på nätet där varje säljare får en egen webbshop.

Varorna det gäller är t ex ekologisk olivolja, handgjorda chokladpraliner och lufttorkad salami. Först tar man upp beställningar, och när gruppen känner sig färdig med det skickar DelikatessKungen ut de sålda varorna till klassens kontaktperson. Därefter är det bara att dela ut dem till kunderna samtidigt som man tar betalt.

På det här sättet tar varken klassen eller kunden några ekonomiska risker. Kunderna betalar när de får varorna och klassen betalar DelikatessKungen efter det, så de behöver inte heller ligga ute med pengar. Försäljningen är helt provisionsbaserad så man åtar sig inte att sälja ett visst antal delikatesser eller lägga ner ett visst antal timmar, perfekt för en skolklass som vill tjäna extra pengar till skolresan. Sedan starten 1992 har över 25 000 grupper finansierat sina resor på det här sättet. En del till och med flera gånger eftersom de kommit tillbaka till DelikatessKungen för att tjäna pengar till nya resor.

Från

Delikatesskungen.se