Annons

Tillsammans ger de högstadieelever en till chans

Att lära sig simma är livsviktigt, men det kan vara både svårt och ta tid. I samarbete med Sparbanken Rekarne kan Eskilstuna Simklubb ge högstadieelever en extra chans att lära sig.

Eskilstuna 16 juni 2021 10:40
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Christoffer Andersson har alltid gillat att simma och de senaste femton åren har han arbetat på Eskilstuna Simklubb med att ge så många som möjligt en positiv relation till vatten. 

— Att simma och vara nära vatten ska vara roligt, men det är också viktigt att man känner sig trygg. Därför är det väsentligt att man så tidigt som möjligt lär sig att simma. I grundskolan får barn möjlighet att lära sig på idrotten, men för att få godkänt i idrott måste du klara ett simkunnighetsprov och det är inte lika självklart för alla att klara det under den begränsade skoltiden. Tillsammans med Sparbanken Rekarne och Sparbankstiftelsen Rekarne har vi kunnat erbjuda kostnadsfri drop-in-simundervisning på somrarna för att ge högstadieelever en ny chans att klara simkunnighetsprovet, berättar Christoffer. 

För Sparbanken Rekarne och Sparbankstiftelsen Rekarne har det alltid varit viktigt att vara en positiv kraft och att ge tillbaka till Eskilstuna och Strängnäs kommuner där de finns och verkar. Sedan 1996 har därför banken och stiftelsen tillsammans valt att återinvestera 300 miljoner kronor till kommunerna. 

— Det räcker inte med att hävda att man vill stötta det lokala, man måste även visa ett genuint engagemang. Därför låter vi inte vinsten som genereras i Eskilstuna och Strängnäs delas ut till aktieägare på annat håll. Vi vill kunna göra nytta på de orter där vi finns och väljer därför att aktivt återinvestera lokalt, berättar Annika Helg, Sparbanken Rekarnes VD. 

Med hjälp av Sparbanken Rekarne och Sparbankstiftelsen Rekarnes återinvesteringar fick Eskilstuna Simklubb möjlighet att sjösätta sitt samhällsnyttiga initiativ. 

— Stödet vi får av banken och stiftelsen är ovärderligt. Det har inte bara gjort att vi som klubb har kunnat bredda vår verksamhet och växa, utan det har även gjort det möjligt för oss att göra goda samhällsinsatser. Det kan upplevas skamset för ungdomar idag att inte kunna simma, men de ska veta att de inte är ensamma i det. Vi kan, tack vare stödet vi får, öppna upp våra dörrar och hjälpa till. Att lära sig simma är inte bara livsviktigt, det är minst lika viktigt för det sociala samspelet med sina kompisar, menar Christoffer och fortsätter: 

— Sparbanken Rekarne är noggranna med att belysa hur viktigt det är att även föreningar tar sitt samhällsansvar och hur mycket gott vi kan åstadkomma tillsammans. Det är ett beundransvärt arbete de gör. 

Banken och stiftelsens lokala satsningar gör så mycket mer än att bara bidra till den ekonomiska tillväxten. 

— Tillsammans är vi en del av ett ekonomiskt kretslopp där banken, företagen och du som bor i Eskilstuna och Strängnäs kommuner gemensamt bygger framtidens samhälle. Vi vill därför att våra kunder sträcker på sig lite extra – detta vore inte möjligt utan dem, menar bankens VD, Annika Helg. 

 

Sparbanken Rekarne

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Sparbanken Rekarne?

Gå in på https://www.sparbankenrekarne.se/ eller kontakta något av de lokala kontoren. 

Eskilstuna
Adress: 
Kungsgatan 5
631 93 Eskilstuna
Telefon: 
0771-82 70 00

Strängnäs
Adress: 
Trädgårdsgatan 14-18, Box 124
645 22 Strängnäs
Telefon: 
0771-82 70 00

Mariefred
Adress: 
Långgatan 11, Box 13
647 21 Mariefred
Telefon: 
0771-82 70 00

 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på Eskilstuna-Kuriren. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

Sparbanken Rekarne
Annons
Sparbanken Rekarne

Coronakampen: ett initiativ mot ensamhet

Annons
Sparbanken Rekarne

”De har hjälpt oss att rädda liv”

Annons
Sparbanken Rekarne

Satsningen som ska göra den digitala världen mer tillgänglig

Annons
Sparbanken Rekarne

De slår ett slag för den lokala idrottsverksamheten