Näshulta prisas för sitt utvecklingsarbete

Näshulta är ett lysande exempel på en högst levande landsbygd. Därför väljs Näshulta till 2019 års lokala utvecklingsgrupp.

Näshulta 2 december 2019 14:28

"Näshulta har under de senaste 30 åren arbetat för ”Ett bättre liv i Näshulta”. Utvecklingen tar aldrig slut och bygden strävar hela tiden framåt. Näshulta har den stora förmågan att samutnyttja bygdens alla resurser och själva ta ansvar för utvecklingen av bygden. Företagsamheten och hjärtat i bygden driver Näshulta framåt."

Så lyder motiveringen när folkrörelserådet Hela Sverige ska leva utnämner Näshulta till Årets lokala utvecklingsgrupp.

– Ett fantastiskt kvitto till Näshultaborna att allt arbete de senaste 30-35 åren lönat sig, alltsedan hembygdsföreningen startade 1986 och det började hända saker i bygden. Kraften i att göra saker tillsammans blir verkligen tydlig här, konstaterar Elin Ericsson, en av tre projektledare för Näshulta vision, som bland annat jobbar mot målet att skapa 65 nya arbetstillfällen och 65 ytterligare elever till friskolan till 2030.

– Detta är ju dessutom är en riktigt positiv nyhet för hela kommunen. Vill man bo i Eskilstuna men föredrar landsbygden, ja då kan man flytta hit till oss i Näshulta.

Det var under årets upplaga av Landsbygdsdagarna på Öland som Hela Sverige delade ut priser. Eldsjälar, företagare, politiker och tjänstemän från olika kommuner, regioner och organisationer träffades för att diskutera hur landsbygden kan tas framåt genom samverkan. Till Årets kommun 2019 utsågs Kalmar. I fjol gick priset till Vingåker.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anne-Lie Andersson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Strängnäs

Tv-miljonären Leif-Ivan Karlsson: "Jag hade corona"

Mariefred

Arkeologer ska gå på djupet inför omtvistat bygge

Sörmland

Djurvänligaste svenska städerna 2020

Eskilstuna

S:t Olof är sjösatt och flyter som en gammal raggarbil

Sverige

Svenskar välkomna i Grekland – men inte alla

Visa fler