Eskilstunatjej i "Bonde söker fru"

Att synas på tv var inget som lockade Anna Jonsson. Bonden Pelle fick henne på andra tankar – på onsdag gör hon entré i "Bonde söker fru".

Sundbyholm 30 september 2019 14:31

För de som sett säsongspremiären av programmet där bönder letar efter kärleken är hennes medverkan ingen överraskning. Där sågs nämligen mjölkbonden Pelle uppmärksamma ett brev som satt fastklistrat på en mjölkkartong. Avsändaren var Anna Jonsson, 25 år, från Eskilstuna.

– Tanken att söka föddes när jag såg Pelles presentation på instagram. Jag fastnade för beskrivningen av honom, innan jag såg en bild.

När bönderna sedan presenterades på tv visade det sig att den charmiga killen som gillade att bugga var samma person som hon en gång i tiden spelat innebandy med. 

– Men då var jag i ett förhållande och hade inga sådana tankar. Vi kände inte varandra. När jag såg klippet på tv så tänkte jag att det är klart att jag måste skicka ett brev. Han verkade glad och sprallig och jobbade inom lantbruket – det är ett brinnande intresse hos mig. 

Det var alltså inte en längtan efter att synas på tv som låg bakom ansökan. 

– Nej, det är egentligen långt ifrån mig att göra en sådan sak och jag har varit nervös sedan dagen jag postade brevet. Men programmet är trevligt och går ut på att bönderna förhoppningsvis finner kärlek, inte rivalitet och drama.

Som traditionen bjuder är det Sundbyholms slott som står värd när bönderna för första gången träffar de utvalda brevskrivarna. Upplevelsen var omtumlande.

– Allting var mycket större än jag trott. Det ligger så mycket jobb och tid bakom en inspelning, jag hade inte en tanke på hur synkar och sådant går till. Det var roligt och utmanande. 

Att det första mötet med Pelle skulle ske på hemmaplan innebar en extra trygghet.

– Han kom ut från slottet och log. Då kändes det så rätt att jag vågat. 

Speeddejtingens fem minuter flimrade snabbt förbi.

– Man går in i en bubbla, jag minns knappt någonting men det var en bra känsla i kroppen. Det flöt på. Han tog fram mitt mjölkpaket.

Även mötet med de andra tjejerna var positivt.

– Det var supertrevliga och vi var ju alla i samma situation. Det var en trevlig stämning. Man vet vad man ger sig in på, att det handlar om att fler ska dejta samma kille. Det ska ju klicka från två håll. Vi var glada för varandras skull.

Hur äventyret utvecklar sig är förstås en väl förborgad hemlighet. Men en sak är säker, Eskilstunatjejen kommer att bänka sig framför programmet på onsdag.

– Det är med blandade känslor, både kul och jobbigt. Mest kul, tror jag!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Veronica Karlsson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Krönika

"Killing Eve" håller stilen i tredje säsongen

Konsert

Lokal videosatsning ska stötta drabbade kulturarbetare

Krönika

"Nya" Rebecka Martinsson utstrålar för mycket trygghet

Krönika

Upprörande och underhållande om drömfabrikens guldålder

Krönika

Den knepiga frågan om att hålla sig med husdjur

Visa fler