Polisen: Skotten riktades mot en villa

Strax före klockan 06.30 på onsdagsmorgonen fick polisen flera samtal om en misstänkt skottlossning i Torshälla. Nu meddelar polisen att skotten riktades mot en villabyggnad och brottet rubriceras som försök till mord.

Torshälla 23 oktober 2019 08:19

Det var klockan 06.28 som polisen larmades till en villabyggnad i centrala Torshälla för en misstänkt skottlossning och stora områden runt villan spärrades av.

Enligt polisen ska det handla om mellan tre och fem skott som riktats mot en villabyggnad. Inne i villan ska en eller flera personer ha befunnit sig när skotten träffade huset, men ingen uppges ha kommit till skada.

– Vi jobbar med det som försök till mord vilket betyder att vi kunnat öppna upp verktygslådan för att kunna jobba med det här. Förseelsen som sådan är för jävlig och skottlossningen mot det här huset får en att undra: Vad fan är det här? Det finns viss normaliserande grad, men det här sättet blir man förbannad på, säger polisens Thomas Bergqvist och fortsätter:

– Det fanns privatpersoner inne i villan, men hur många vet vi inte i nuläget. Målsäganden är inte hörda än. 

Är personen eller personerna som bor i huset kända av polisen sedan tidigare?

– Det kan jag inte uttala mig om i dagsläget.

Finns det någon motivbild?

– Nej, någon motivbild har vi inte än, det är för tidigt att säga. Vi vet att det riktats skott mot huset, men sedan om träffmarkeringarna sitter vid fönstret eller husväggen vill jag inte uttala mig om än eftersom brottsplatsundersökningen fortfarande pågår. 

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson. Däremot har polisen via vittnesuppgifter från boende i närheten fått veta att en mörk bil kördes i snabb hastighet bort från villan och upp mot Brogatan. Den bilen vill polisen nu ha fler uppgifter om.

– Det är dörrknackningen i området som gett resultat. Det ska vara en mörk bil som enligt vittnesuppgifter förts i hög fart från platsen och sedan setts köra längs med ån i Torshälla på ett litet gångstråk och därefter kört upp på Brogatan, säger Thomas Bergqvist. 

Vidare kommer polisen att ta in brottsplatsundersökande hundar för att söka efter ytterligare spår i jakten på gärningsmännen.

– Det är en brottsplatsundersökande hund som är specificerad för att söka efter hylsor, blodspår och andra liknande saker som hör brottsplatser till. 

När det gäller tips om bilen, såväl som när det gäller andra tips som rör den misstänkta skottlossningen, hänvisar polisen till telefonnumret 114 14.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jan Strömberg
Ingar Frostberg
Niklas Holm
Martin Tolén

Ämnen du kan följa
Läs mer
Eskilstuna

Alla inblandade i batteriskandalen döms till fängelse

Eskilstuna

Polis åtalas för misstänkta snömisshandeln i Skiftinge

Eskilstuna

Polisens fynd: Lastbil med 3,6 ton griskött i överlast

Eskilstuna

Bilist krockade i hög fart vid omkörning på E 20

Eskilstuna

Uppträdde nervöst – hade skarpladdad pistol i väskan

Visa fler