Profilen Magnus Norman har avlidit

Magnus Norman, mångårig vd för familjeföretaget Segerström & Svensson, har avlidit 66 år gammal efter en tids sjukdom.

Eskilstuna kommun 8 oktober 2019 16:44

Magnus Norman föddes i Eskilstuna 1953 och växte upp på Bergsgatan i Nyfors med mor, far, och två syskon. Som 15-åring fick han upp ögonen för den jämnåriga Kerstin, flickan som skulle komma att bli hans fru och mor till hans fyra barn. 

– Vi hade väldigt roligt, Magnus och jag. Vi trivdes så bra tillsammans, berättar Kerstin.

Efter gymnasiet gick flyttlasset till Stockholm och KTH där Magnus 1979 avlade examen som civilingenjör. Därefter väntade examensarbete på Volvo BM hemma i Eskilstuna. Efter fem år lockades han över till familjeföretaget Segerström & Svensson där han snabbt avancerade till vd-posten. 

Med den entusiastiske ledaren vid rodret tog företaget stora steg och börsnoterades 1995. Fem år senare lade han företagandet åt sidan för att fokusera på en annan hjärtefråga: Eskilstuna. 

– Han kände ett starkt engagemang och en stolthet över sin hemstad. Han ville att Eskilstuna skulle framåt, berättar Kerstin och radar upp projekt där maken varit inblandad.

Högskolan, Munktell science park, Eskilstuna fotbollsakademi och golfbanan vid Mälarbaden, för att nämna några. För sina insatser har han belönats med Eskilsstatyetten, Marknadsföreningens hederspris samt kommunens förtjänstmedalj.

– Han tyckte att det var viktigt att betala tillbaka till samhället och ville alltid ställa upp om det så var som klasspappa i Hem och Skola eller ordförande i Väg- och villaföreningen.

Magnus var även en hängiven motionär. Squash, golf, segling, cykling och inte minst skidåkning låg honom varmt om hjärtat. Resorna var många och minnesvärda. En gång fick han idén att han och Kerstin skulle paddla – från Mälarbaden till Stavanger.

– Jag kunde inte bara säga nej rakt av, så jag föreslog att vi skulle cykla. Det blev 90 mil på tio dagar.

– Hur sammanfattar man någon man levt med och älskat så länge? Han var en varm, kärleksfull och glad kamrat som aldrig missade ett tillfälle för fest. Skrattade gärna, ofta och ljudligt.

De sista åren förgylldes tillvaron av en hel drös nya familjemedlemmar. Rollen som morfar och farfar njöt han av till fullo.

– Han älskade det livet. Han lekte mycket med dem. Han ville stimulera barnens tänkande och byggde mycket lego med dem.

Magnus Norman gick bort efter en tids sjukdom. Han sörjs närmast av hustrun Kerstin, barnen Per, Malin, Stina och Kalle samt barnbarnen Elsa, Oscar, Axel, Ivar, Otto, Elsie, Sixten och Sally.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Uggla

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Trivsamt högtryck på Näshultarundan

Eskilstuna

Man gripen för våldtäkt i bostad

Eskilstuna

Christofer, 38, från Eskilstuna överlevde covid-19

Eskilstuna

Efter larmet: Sex fartsyndare fast på Köpmangatan

Eskilstuna

Logistik-vd:n om Amazon: "En riktig prestigeetablering"

Visa fler