Åtgärdprogram till omsorgspersonalen i kommunen

Vi Kristdemokrater tycker att gåvan i åtgärdspaketet ska fördelas enbart till anställda inom vård och omsorg! Skriver Jonas Wulff (KD) Ordförande med flera.

Vi Kristdemokrater tycker att gåvan i åtgärdspaketet ska fördelas enbart till anställda inom vård och omsorg! Skriver Jonas Wulff (KD) Ordförande med flera.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-06-04 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alla som kan, jobbar hemifrån för skydd mot smittspridning, men de som inte kan det tar stora risker för våra medmänniskor. Den som arbetar i vård- och omsorg, i hemtjänst, på korttidsboenden och äldreboenden gör nu mer än någonsin med risk för sin hälsa.

Vad skulle vi göra utan dem?

 I åtgärdspaket nummer två som kommunalrådet Jimmy Jansson (S) tagit ett ordförandebeslut om, för att sedan godkännas av kommunfullmäktige, väljer han med majoriteten att besluta om en bonusgåva på 200 kr till alla anställda inom Eskilstuna kommun att handla något för från det lokala näringslivet. Kostnaden för kommunen blir 2.9 miljoner kronor. 

Vi är helt överens om att det är bra men vi Kristdemokrater tycker att den gåvan ska fördelas enbart till anställda inom vård och omsorg! En större slant för de som arbetar hårt bland sjukdom och isolering. Därför lade vi Kristdemokrater ett tilläggsyrkande om att de 2.9 miljonerna ska fördelas på just den gruppen av kommunanställda för att poängtera och uppmärksamma deras situation och samtidigt gynna det lokala näringslivet. 

Döm om vår förvåning-vårt ändringsförslag avslogs! 

Man tycker tydligen inte att vårdpersonalen ska prioriteras före de med administrativa tjänster och möjlighet att jobba hemifrån. Än en gång, förslaget till tillägget avslog! Det ska man veta!

Vi Kristdemokrater kommer aldrig att ge upp vårt stöd till de som arbetar med människor, medmänsklighet och respekt för mänskliga värden före materiella värden!