Fel av Fritid Eskilstuna att prioritera ungdomslag

Hur tänker Fritid Eskilstuna och politikerna angående den nya prioriteringen av Tunavallen?  Inte alls, som många ser det, skriver Sören Karlsson.

Hur tänker Fritid Eskilstuna och politikerna angående den nya prioriteringen av Tunavallen? Inte alls, som många ser det, skriver Sören Karlsson.

Foto: Per Karlsson/TT

Insändare2021-05-14 18:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur tänker Fritid Eskilstuna och politikerna angående den nya prioriteringen av Tunavallen?  Inte alls, som många ser det.

När konstgräset på Tunavallen anlades och invigdes 18 augusti 2008 sades att den kunde utnyttjas från morgon till kväll, sju dagar i veckan. Det är tydligen ändrat nu.

Frågan är nu hur man kan prioritera ungdomslag före två division 2- lags verksamhet?

Division 2 är en ganska hög serie i herrfotboll och nu drar man undan benen för föreningarna genom att de bland annat ska träna på naturgräs och spela sina seriematcher på konstgräs.

I ungdomsfotbollens linda fanns under många år inga träningstider alls för dessa lag. Man fick hålla till på gräsytor. Det var naturligtvis fel. Lika fel är det nu att man prioriteras före seniorlag med hög serietillhörighet. AFC:s ungdomsverksamhet, som förövrigt lämnar mycket övrigt att önska enligt många bedömare, bärs upp av andra fotbollsföreningar i kommunen. Som har ett ansvar för alla föreningar (i kommunen) och inte ska vara hejarklack för vissa utvalda föreningar.

Ungdomslagen bör förövrigt lära sig att man inte alltid kan få allt serverat på fat. IFK och City: Stå på er! Denna "utveckling" är inte acceptabel.