Glöm inte att plocka upp efter din hund!

Genom åren har jag förstått att många hundägare tycks ha problem med att plocka upp efter sina hundar. Skriver insändarskribenten.

Genom åren har jag förstått att många hundägare tycks ha problem med att plocka upp efter sina hundar. Skriver insändarskribenten.

Foto: Gorm Kallestad

Insändare2021-02-25 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har bott i centrala Eskilstuna i drygt 30 år, i ca 20 av de åren har jag haft hund. Genom åren har jag förstått att många hundägare tycks ha problem med att plocka upp efter sina hundar. Kanske vet inte alla vad som förväntas av oss hundägare?

Några enkla saker att tänka på om man går med sin hund inom tättbebyggt område:

- Bajsar din hund när ni är ute och går plockar du upp, gäller även promenadstråken runt ån och genom Munktellområdet.

- Promenerar du i stans parker plockar du upp efter din hund, även om den bajsar på gräsmattan. Om du och din hund går på gräsmattan kan du ge dig på att fler människor går där med sina hundar, och även människor som inte har hundar går på gräsmattan. INGEN tycker om att trampa i hundbajs!

- Du plockar upp om din hund bajsar på trottoaren, oavsett om det är mitt på trottoaren, i kanten av den eller till och med i rännstenen.

- Du plockar upp bajset oavsett storlek på hunden alltså även om det är en valp. Valpbajs är inte heller roligt att trampa i.

- Du plockar upp din hunds bajs oavsett vad det är för väder. Bajsar din hund i snön plockar du upp, för även om du sparkar över snö just då så kommer bajset fram när snön smälter. 

Kanske har alla förstått principen nu, som hundägare ansvarar du för att plocka upp efter din hund. Hunden kan inte plocka upp själv. De allra flesta med hund sköter sig, det är ni som struntar i det jag hoppas läser det här så vi andra slipper få dåligt rykte.