Hur ska äldreomsorgen utvecklas?

Pandemin blottlade med all tydlighet bristerna inom äldreomsorgen, hemtjänsten, sjukvården, beredskapslager. Skriver Gösta Johnsson.

Pandemin blottlade med all tydlighet bristerna inom äldreomsorgen, hemtjänsten, sjukvården, beredskapslager. Skriver Gösta Johnsson.

Foto: Christine Olsson/TT

Insändare2020-07-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till Roger Starks insändare "Årliga influensan tar många liv trots vaccin" 1/7 2020.

Bäste Roger, tack för din jämförelse av dödligheten i Sverige sett över tid. Du nämner också problemen inom äldreomsorgen och det faktum att de funnits under lång tid oavsett regering vilket jag med egen erfarenhet kan bekräfta och det gäller såväl äldreboenden som hemtjänst. Med anledning av spridningen av covid-19 är fokus just nu på Djurgårdens äldreboende där personer med demenssjukdomar bor och inom hemtjänsten.

Noterbart är att samma typ av problem har visat sig även inom privat drivna äldreboenden runt om i landet. Pandemin blottlade med all tydlighet bristerna inom äldreomsorgen, hemtjänsten, sjukvården, beredskapslager och frågan som alla skall ställa sig är varför åtgärdades de inte tidigare trots att de varit kända sedan länge och vem ska åtgärda problemen?

Den frågan måste svenska folket ställa sig inför nästa val för då skall vi välja de politiker som vi tror har kraft att i Sveriges riksdag genomföra nödvändiga reformer inom sjukvården och äldreomsorgen. Det är lätt att skylla på någon men vi får de politiker som vi förtjänar och just nu handlar politiken mest om att rädda sitt eget skinn istället för att samarbeta för Sveriges bästa. Såg just på SVT att USA är på väg att köpa upp all coronamedicin. Så ser samhället ut idag även i Sverige, tänk på dig själv och skit i andra.