IFK:s tvångsflytt – en kommunal skandal

En praktskandal med BUROP och visslingar från läktaren. Finns bara kommunalt beslut att göra nu. Gör om, gör rätt skriver signaturen "IFKare i 100 år till".

En praktskandal med BUROP och visslingar från läktaren. Finns bara kommunalt beslut att göra nu. Gör om, gör rätt skriver signaturen "IFKare i 100 år till".

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Insändare2021-05-09 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "City och IFK tvingas lämna Tunavallen" publicerad den 6 maj.

Beträffande IFK:s upprörande tvångsflytt från sin 100 åriga hemvist Tunavallen är en tjänstemana skandal av fritidschefen och politisk fotbollsskandal av kulturnämnden. I England hade de blivit avsatta.

Kommunen har noll förståelse och kompetens för idrottskultur och i hur ”junisar" i alla tider fått lära sig gå den långa tuffa vägen före seniorer. Den vägen har gett rätt erfarenhet och framgångar för tusentals ungdomar, inte minst för stadens A- landslagsman idag. Nu tror kulturnämnden ”att det blir bättre att framgångsvägen ändras.”

AFC och United visar heller här ingen förstående för hur deras ungdomar skall lära sig fotboll den långa vägen. Ett riktigt kommunalt krokben för IFK som har sin födelseplats på Tunavallen. Undermålig 100 års present från ”Arenornas stad.” 

AFC som naturligtvis ligger bakom. Hoppas alla Eskilstuna bor vill stödja dem. Glöm det. City som glatt drog hit AFC, får en käftsmäll som TACK. Hur kan kulturnämnden resonera kring de nya märkliga prioriteringarna och gå med på sådana här tokigheter dessutom ett år innan val? 

Innebär det att IFK i framtiden inte kommer kunna eller ens få spela på Tunavallen? Funkar bara inte att flytta runt med utrustningen. Bortamatch varje träning. Lockar inte talanger. Och dessutom undermålig upphandling av konstgräset som tydligen inte tål slitage. 

En praktskandal med BUROP och visslingar från läktaren. Finns bara kommunalt beslut att göra nu. Gör om, gör rätt.