"Stå upp för ett människovärdigt Sverige!"

Det är en stor skam att ett välfärdsland som Sverige inte har kunnat skydda sina äldre under en kris som coronapandemin. Skriver insändarskribenten.

Det är en stor skam att ett välfärdsland som Sverige inte har kunnat skydda sina äldre under en kris som coronapandemin. Skriver insändarskribenten.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2020-07-10 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till insändaren "Vår grundvärderingen om våra äldre måste ändras" publicerad 3 juli.

"Så sorgligt att så många av våra äldre i Sverige har dött för tidigt och i onödan", så börjar signaturen "Frisk 70+ i Strängnäs" sin insändare i Eskilstuna - Kuriren den 3/7.

Jag håller med. Det är en stor skam att ett välfärdsland som Sverige inte har kunnat skydda sina äldre under en kris som coronapandemin.

Ska vi kunna förändra måste vi gå till botten med situationen.

Hur ser mandatfördelningen ut i Sveriges riksdag? Endast 6 ledamöter av 349 som var över 65 år tillsattes i den nyvalda riksdagen 2018. Det är siffror som talar ett tydligt språk. 

Vi blir allt fler seniorer. År 2030 kommer vi att vara 450 000 fler än idag. 

Om fem till tio år kommer vi att vara rekordmånga 80 - 90-åringar som alla har olika behov då det gäller boende och samhällsservice. 

Vi har varit med och utvecklat det här landet och vi har ett perspektiv på livet som yngre ännu saknar. Vi har fortfarande mycket att ge. Vi är individer, inte en grå tärande massa.  Respektera oss. Lyssna på oss!

"Din attityd, din uppfattning och grundvärdering är det som ligger till grund för allt du tänker, känner och gör", så slutar signaturen. Jag refererar till "Frisk 70+ i Strängnäs" inlägg. Så sant, det är där allt börjar. 

Stå upp för ett människovärdigt Sverige!

Vilket politiskt parti kommer att föra vår talan på ett trovärdigt sätt under nästa mandatperiod?