Stökigt i Torshälla gästhamn

Dags för kommunen att se till att bemanna med en hamnvärd på plats som har befogenhet att få stopp på detta nu. Skriver insändarskribenten.

Dags för kommunen att se till att bemanna med en hamnvärd på plats som har befogenhet att få stopp på detta nu. Skriver insändarskribenten.

Foto: Marie Bremberg

Insändare2020-07-06 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu börjar det bli väl stökigt nere i gästhamnen i Torshälla samt på hyr båtplatserna efter Storgatan.
Oseriösa båtägare lägger sina båtar där det passar dom, de liksom tappar dom och låser fast dom med kätting och hänglås helt utan hänsyn till andra. Nu senast när vår vän skulle lägga till med sin stora segelbåt, elva meter och tömma sina tankar och fylla på färskvatten, så låg en liten segelbåt fastlåst framför septitank och färskvattenintaget.

Tydligen har den legat där i ett par dagar säger de som bor intill. De har bara lämnat båten med tallrikar och muggar och skräp på durken och dessutom lyckats ta sig in i tvättstugan och pluggat in en jordad elkabel och tankar el. 

Dags för kommunen att se till att bemanna med en hamnvärd på plats som har befogenhet att få stopp på detta nu, för så här vill inte seriösa båtägare och Torshällabor se hur Torshälla förfaller. Båtägare som kommer till vårt vackra Torshälla flyr sin kos istället för att ligga på gästplatserna några dagar. Det kunde vara så fint och gemytligt om kommunen vill satsa mer på gästhamnen, nu vi kan inte bara stillatigande se på längre.