Tacksam över proffsig akutsjukvård

Efter en ofrivillig kontakt med svensk sjukvård vill jag dela med mig av min erfarenhet, skriver Bo Cederfjord, Eskilstuna.

Efter en ofrivillig kontakt med svensk sjukvård vill jag dela med mig av min erfarenhet, skriver Bo Cederfjord, Eskilstuna.

Foto: TT

Insändare2021-07-30 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter en ofrivillig kontakt med svensk sjukvård vill jag dela med mig av min erfarenhet. Ett olyckligt fall hemma på tomten resulterade i andningssvårigheter och bröstsmärtor.

Ensam hemma ringer jag 112. Efter cirka 20 sekunder får jag kontakt med en lugn röst som snabbt uppfattar allvaret. Efter mindre än 10 minuter står 2 ambulanssjukvårdare vid min sida. De tar lugnt och metodiskt över situationen, uppkopplade med akuten på MSE skickas EGK och andra värden. Vid ankomsten till akuten väntar undersökning och akutröntgen som visar på kollaps på en lunga. 

Lokalbedövning och inopererad lungdränage och syrgas gör att allt känn bättre. Snart inlagd på AVA, där jag vårdas i 3 dygn.
Vilken tur jag haft som fått kontakt med alla dessa fantastiska och proffsiga människor. Eller det kanske inte vara tur, det är kanske så här det fungerar i en region med styre som prioriterar patienter före privata vårdgivares vinster.
Stort tack för god vård och trevligt bemötande. 
Bo Cederfjord, Eskilstuna