Tunavallen är IFK:s hem!

I över hundra 100 år har IFK funnits och dess DNA finns på Tunavallen, skriver sgnaturen "F.D. Ungdomsspelare i IFK Eskilstuna":

I över hundra 100 år har IFK funnits och dess DNA finns på Tunavallen, skriver sgnaturen "F.D. Ungdomsspelare i IFK Eskilstuna":

Foto: MAXIM THORE/ Bildbyrån

Insändare2021-05-10 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som gammal fotbollsspelare i IFK blir jag förbannad, ledsen och oerhört bedrövad när jag läser vad politikerna i kulturnämnden sysslar med dryga året före valet. I över hundra 100 år har IFK funnits och dess DNA finns på Tunavallen. Jag tillhör den generationen som fick möjlighet att vara nära IFK legenden - Sören Eriksson.Då gick det inte att ställa krav, utan man fick ta den träningstid som erbjöds. Det lärde han oss ganska snabbt.

Sören och hans bror Åke har hjälpt många ungdomar. Lärt dom ta ansvar, komma i tid, acceptera din plats och ta det du får. Jag känner en oerhört tacksamhet mot Sören och Åke. När jag spelade så var ungdomslagen förpassade till Ekängen, då gick inte att göra anspråk på Tunavallen. Det var bara för A-Lagsspelare.

Min fråga till Marie Svensson: Varför kastar ni ut ett lag som funnits i fotbollshistorien lika länge som ditt parti har styrt Eskilstuna? Varför vill ni försvåra för IFK Eskilstuna att bygga en elitverksamhet? 

Till AFC och United: När ska ni lära era bortskämda ungdomsspelare att ta skeden i vacker hand? Berätta för dom att man får börja på bakgården innan man får spela på framsidan.