"Arbetet i Vilsta sker i etapper"

Vägen från ridhuset till spåret och parkeringen planeras att göras om, tillsammans med Vilstastigen som fortsätter förbi backen och mot Skogsängen. Skriver Mattias Albers och Anders Enesved.

Vägen från ridhuset till spåret och parkeringen planeras att göras om, tillsammans med Vilstastigen som fortsätter förbi backen och mot Skogsängen. Skriver Mattias Albers och Anders Enesved.

Foto: Kjell Carlsson

Insändare2020-05-28 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Brist på helhetsgrepp i Vilsta" publicerad den 14/5.

Vilsta friluftsområde är välbesökt under hela året och erbjuder många olika möjligheter till naturnära aktiviteter och friluftsliv. Med sitt centrumnära läge är det många av Eskilstunas invånare som har möjlighet att ta sig dit för ett besök. 

Den 29 augusti 2019 antogs kultur- och fritidsnämnden Utvecklingsplan för Vilsta friluftsområde. Arbetet med utvecklingsplanen gjorde kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med stadsbyggnadsförvaltningen. Syftet med utvecklingsplanen har varit att ta just ett sådant helhetsgrepp som insändaren efterfrågar och ambitionen är att lyfta det fina friluftsområdet i Vilsta ytterligare.  Arbetet i Vilsta sker i etapper. Vägen från ridhuset till spåret och parkeringen planeras att göras om, tillsammans med Vilstastigen som fortsätter förbi backen och mot Skogsängen. Vi planerar även andra åtgärder i området för att det ska bli tryggare och enklare att röra sig i, både som fotgängare, cyklist och motortrafikant. Utvecklingsplanen finns att läsa i sin helhet på www.eskilstuna.se/vilsta

Vårt arbete i Vilsta är långsiktigt och genomförs i samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen. Det gäller både i den dagliga driften och i planeringen för utveckling av området.  Vilsta friluftsområde är uppskattat av såväl invånare som besökare året om, det vill vi att det ska fortsätta vara.