"Att förbjuda hundar i Stadsparken är helt fel"

Alla har ett ansvar att plocka upp efter sig i parken både hundägare och familjer som har picknick. Jag vill påstå att det är mer sopor efter picknickarna än efter hundar.
Skriver insändarskribenten.

Alla har ett ansvar att plocka upp efter sig i parken både hundägare och familjer som har picknick. Jag vill påstå att det är mer sopor efter picknickarna än efter hundar. Skriver insändarskribenten.

Foto: JESSICA GOW / TT

Insändare2020-06-27 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Förbjud hundrastning i Stadsparken!" Publicerad 25 juni.

Hej farmor, jag är också farmor och har hund. Du skriver att hundar borde förbjudas i Stadsparken på grund av alla familjer som har picknick i parken. Alla har ett ansvar att plocka upp efter sig i parken både hundägare och familjer som har picknick. Jag vill påstå att det är mer sopor efter picknickarna än efter hundar.

Nu finns det ju också en wc i parken för oss ”tvåbenta” vilket är bra, för tidigare låg det människoavföring och toapapper i var och varannan buske som våra hundar gärna rullade sig i. Sen finns det ett större problem med avföringar och det är efter fåglarna i parken. Dom har ingen husse eller matte som plockar upp efter dom. De flesta hundägare tar ansvar och plockar upp efter sina älsklingar men det finns dom som inte gör det tyvärr. Men att förbjuda hundar i Stadsparken är helt fel.