EEM: Fokus på ett störningsfritt och säkert nät

 Vi har under våren jobbat hårt med att utöka kapaciteten och driftsäkerheten i nätet, skriver Fredrik Stake, chef för Marknad och Försäljning, EEM.

Vi har under våren jobbat hårt med att utöka kapaciteten och driftsäkerheten i nätet, skriver Fredrik Stake, chef för Marknad och Försäljning, EEM.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-06-03 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren ”Avveckla samarbetet med IP-Only” den 28/5.

Vi gick in i samarbetet med IP-Only med en plan på en bättre internettjänst för Eskilstunaborna. Den planen har vi fortfarande, även om vi är långt ifrån nöjda med driftstörningarna vi drabbats av den senaste tiden.  

I samband med att vi bytte kommunikationsoperatör upptäckte vi att vårt fibernät var i större behov av underhåll än vad vi räknat med. Vi har under våren jobbat hårt med att utöka kapaciteten och driftsäkerheten i nätet. 

Vi är inte i mål ännu, men vi har kommit en bit på vägen och nu vidtar vi ytterligare åtgärder tillsammans med vår kommunikationsoperatör för att snabbare få kännedom om driftstörningar. Bland annat genom en egen driftövervakningstjänst som ger oss en ännu bättre överblick över nätet och som ger oss möjlighet att snabbare kunna kommunicera med våra kunder. 

Fokus nu ligger på att komma till vad vi anser är normalläget, ett störningsfritt och säkert nät! Målsättningen är att vi ska drifta och förvalta vårt nät men även utveckla kommunikationslösningar framåt.

Mvh,