Ha roligt på helgen en samhällsfara

Signaturen "firar som jag vill!" Tycker att det är för mycket moralkakor hur människor firar helgdagar.

Signaturen "firar som jag vill!" Tycker att det är för mycket moralkakor hur människor firar helgdagar.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Insändare2021-01-09 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu har ännu en nyårsafton fyllts av moralkakor och avsky angående fyrverkerier, eller pyrotekniska varor som det egentligen heter. Samma sak kommer att ske vid valborg och nationaldagen.

Påsk, midsommar och julafton fylls av predikningar gällande alkoholens inverkan på människor och familjer.

Halloween ska vi inte tala om... Herregud! Knacka på hos främlingar innebär säkert att man faller död ner och upplöses i ett grönskimrande dammoln.

Den gemensamma nämnaren i allt detta är helgdagar... inte pyrotekniska varor, alkohol eller godis, utan den största faran i samhället är helgdagar! 

Enda sättet att få folk att sluta använda pyrotekniska varor, dricka alkohol, äta godis eller helt enkelt ha en anledning att fira något måste helt enkelt vara att avskaffa och förbjuda alla helgdagar, födelsedagar, giftermål eller andra anledningar till att vara glada.

Ett giftermål kan förenklas till en namnunderskrift på kommunhuset, födelsedagar ska inte firas - dom ska sörjas! Övriga helgdagar kan bara strykas, dom är ju kränkande mot grupper som inte firar dessa.

Det passar dessutom oavsett vilken religion, matkultur, kön, sexualitet, politisk åsikt eller annan grupp av människor man tillhör.

Förbjud folk att fira och ha roligt!

Avskaffa alla helgdagar!

Och för er som inte förstår min insändare så är jag ironisk, men herregud, ordna med ditt eget firande och gnäll inte på hur andra gör. Är hunden rädd - ta en stugweekend mitt ute i ingenstans eller åk iväg och träna med hunden i en träningshall med musik, godis och lek.