Invandring utveckling eller belastning?

Alla är välkomna till vår stad i vår utvecklingsresa utifrån våra demokratiska lagar och regler, skriver insändarskribenten.

Alla är välkomna till vår stad i vår utvecklingsresa utifrån våra demokratiska lagar och regler, skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-10-23 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ska all flyktinginvandring till Eskilstuna ses som en belastning? Statistiken visar stadsdelar med 60 procent arbetslöshet. En välgörenhetsinrättning i vår kommun har uppstått. Största arbetsgivaren är kommunen, vård och omsorg, skolor, samt medborgarnas gemensamma aktiebolag i kommunens regi bland annat Kommunfastigheter AB och EEM AB, privata AB bolag till enskilda firmor.

Arbetsgivare på 50-talet behövde kompetens till smedjor och industrin. Arbetsgivare handplockade kompetenta arbetstagare bland annat från de baltiska länderna, som på plats i vår stad fick bostad och integration i samhället, och de med kunskap och kompetens startade senare eget företag. Arbetarbarn fick på 60-talet möjlighet att studera vid högskola och universitet. Vår stad har utifrån miljökrav renats från sot och damm till en renare stad med stor potential inom kultur, teknik, idrott, ekonomi och idag även en plats för utbildning till akademiker. Samarbetet mellan kultur, hantverkare och akademiker skapar arbete. 

Vi saknar kompetens, ropar Sveriges arbetsgivare i media. Det är bråttom! Kompetenta arbetsgivare i samarbete med kompetenta arbetstagare skriver avtal till lönsamhet i en verksamhet, oavsett arbetsuppgifter. Vem bestämmer, Länsstyrelsen? Vid nästa möte framför gärna som förslag: Vi arbetsgivare har ett gemensamt ekonomiskt ansvar i vår kommun, skapa arbete, betala skatt och skapa utveckling i våra verksamheter. Efter en ekonomisk återhämtning återkommer vi. Alla är välkomna till vår stad i vår utvecklingsresa utifrån våra demokratiska lagar och regler. Vid framtida rekrytering om det visar sig inte fungera enligt avtal som medborgare och familj, ingår en generös human punkt i avtalet, en gratis returbiljett.