Jansson missat vilket parti han representerar

Jag anser att Jimmy Jansson helt missat vilken partitillhörighet han representerar, skriver insändarskribenten.

Jag anser att Jimmy Jansson helt missat vilken partitillhörighet han representerar, skriver insändarskribenten.

Foto: Niklas Holm

Insändare2021-10-25 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När man ger sig in i politiken borde man göra det utifrån en ideologi och en tanke om att påverka och förändra samhället mot de mål som man önskar ska vara rådande. En röst på socialdemokratin borde vara en röst för människors lika värde och en tanke om ett samhälle där alla ges en chans till ett drägligt liv. 

Politiker idag styrs av utredare på förvaltningarna som räknar och fördelar de pengar varje förvaltning får utan hänsyn till ideologi eller människovärde. Av politikerna krävs egentligen inget annat än en röst på om utredningarna och sparkraven är rimliga i förhållande till den politik man röstats fram att föra. Tyvärr är det idag människor som verkat ge sig in i politiken utan en fast förankring i någon ideologi eller egentlig partitillhörighet. Jag anser att Jimmy Jansson helt missat vilken partitillhörighet han representerar. 

Istället för att kämpa för alla människors lika värde och möjligheter ser jag hur han underminerar människors villkor. Det bevisas av det senaste inlägget som gällde flyktingarna som inte är välkomna till Eskilstuna med hänvisning till den höga kriminaliteten som redan finns i kommunen. Underförstått att flyktingarna är orsaken till kriminaliteten.