Kommunen: Här hittar du parkbänkar

 Vi kan dock inte möta upp mot efterfrågan på bänkar, önskemålet är helt enkelt större än våra resurser. 
Skriver Daniel Wennersten, Stadsbyggnadsförvaltningen.

Vi kan dock inte möta upp mot efterfrågan på bänkar, önskemålet är helt enkelt större än våra resurser. Skriver Daniel Wennersten, Stadsbyggnadsförvaltningen.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2020-06-30 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Trötta vandrare" insändaren "Saknar sittbänkarna i Fröslunda" publicerad 11 juni.

Vad roligt att ni uppskattar våra grönområden. Eskilstuna kommun ansvarar för cirka 700 parkbänkar. På flera platser runt om i Eskilstuna har vi tidigare ställt ut tillfälliga parkbänkar under sommarhalvåret. Det ställe du nämner är en sådan plats. Att flytta parkbänkar fram och tillbaka är resurskrävande, så nu ser vi över var vi kan ha bänkar under hela året istället.

Det är en del av den effektivisering vi behöver göra. Ännu har vi inte kartlagt vilka platser som är lämpliga. Men längs våra vandringstråk hittar du alltid bänkar att sitta på. Nära dig har vi placerat ut en sommarbänk längs Skogstorpsvägen och det finns parkbänkar vid utegymmet och hundlekplatsen. Vårt mål är att det ska finnas vad vi bedömer är ett rimligt antal bänkar på stråk där många rör sig och där behovet är störst till exempel anslutning till vårdcentraler, äldreboenden. Vi kan dock inte möta upp mot efterfrågan på bänkar, önskemålet är helt enkelt större än våra resurser.