L: Omstart behövs i de kommunala skolorna i Strängnäs

I den senaste undersökningen i Kolada så sjunker skolresultatet ytterligare i Strängnäs kommunala grundskolor. skriver Tiina Ihatsu-Harder(L) och Johanne Hildebrandt (L).

I den senaste undersökningen i Kolada så sjunker skolresultatet ytterligare i Strängnäs kommunala grundskolor. skriver Tiina Ihatsu-Harder(L) och Johanne Hildebrandt (L).

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-10-21 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I den senaste undersökningen i Kolada så sjunker skolresultatet ytterligare i Strängnäs kommunala grundskolor. Elever i årskurs 9 som uppnådde kunskapsresultaten i alla ämnen är nere i 54,8 procent från förra året 63,1 procent. När Liberalerna 2014 satt vid makten uppnådde 71 procent av eleverna i kunskapsresultatet. Nu 7 år senare har utvecklingen i det kommunala skolorna bara gått neråt. 

Man pratar om skolutvecklingsprogrammet 2023, men majoriteten M/S tycks blunda för de problem som uppstår under vägens gång. Det pratas hela tiden om att skolan ska vara likvärdig, men det ser vi inte mycket av. Elever med särskilda behov ökar stadigt, men det läggs inte tillräckligt med resurser till de behov som finns. Vi Liberaler vill inte att man sviker barnen som har det svårt i skolan. Barnens rättigheter är politikernas skyldigheter. 

Skolans huvuduppdrag är att ge varje barn den kunskap som krävs för att förverkliga sina livsdrömmar. Att gå ut skolan med godkända betyg är en stark skyddsfaktor för alla barn. Vi Liberaler har under en längre tid uttryckt vår oro över den negativa utvecklingen som de kommunala skolorna uppvisat. Skolan måste få komma i första hand.

Det behövs en omstart av de kommunala skolorna i Strängnäs och vi Liberaler är garanten för detta. 

Ett barnens liv inte går i repris