Låt oss tillsammans hålla Strängnäs rent!

Vår miljö är allas vår miljö och det är ingen vare sig djur eller människa som trivs i en nedskräpad stad. Skriver  Kristina i Strängnäs.

Vår miljö är allas vår miljö och det är ingen vare sig djur eller människa som trivs i en nedskräpad stad. Skriver Kristina i Strängnäs.

Foto: Privat

Insändare2020-06-26 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förra sommaren när lekplatsen var ny så noterade jag att det var väldigt skräpigt vid lekplatsen och att det fanns väldigt få papperskorgar. Istället för att gå de extra stegen så ”tappades” skräp rakt ner på marken. Jag skrev till kommunen och föreslog att det skulle sättas upp lite fler papperskorgar, så det blev lättare att hålla rent. Jag fick till svar att det fanns tillräckligt.

På midsommarafton tog jag en promenad och avnjöt en mycket god glass vid Västerviken. Tyvärr var det otroligt nerskräpat vid bänkarna. När jag ätit klart så gick jag förbi alla bänkar och plockade upp allt skräp och la i papperskorgarna.

På midsommardagens kväll tog vi återigen en promenad runt Visholmen och Västerviken. Tyvärr var hela området totalt nedskräpat, alla soptunnor överfulla och den i övrigt underbara kvällspromenaden blev mer ett irritationsmoment en än rekreation.

Jag skulle vilja be er alla, att vi tillsammans håller Strängnäs rent:

Strängnäs kommun säkerställ att det finns papperskorgar som möter behovet, töm oftare eller ha större och fler papperskorgar.

Näringsidkare, ni som har verksamhet som riskerar att skräpa ner, gå en vända i närområdet och plocka upp och se till att er plast och papper inte skräpar ned vår vackra stad

 Alla och envar, tänk på vad ni gör med ert skräp! Släpp det inte bara rätt ner, är papperskorgen full precis där, finns det säkert en som har plats en bit bort.

Vår miljö är allas vår miljö och det är ingen vare sig djur eller människa som trivs i en nedskräpad stad.

Rättelse: I en tidigare version stod det Slagsta glass. Det var fel. Slagsta glass finns inte i Strängnäs.