Rädda Mälarvik i Torshälla!

Nu mer än någonsin behöver vi smultronställen som Mälarvik i vår kommun, skriver Solveig Pohjola, ledamot (V) Torshälla stads nämnd och Carin Kuutmann, (V).

Nu mer än någonsin behöver vi smultronställen som Mälarvik i vår kommun, skriver Solveig Pohjola, ledamot (V) Torshälla stads nämnd och Carin Kuutmann, (V).

Foto: Lars Skärlund

Insändare2021-04-14 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mälarvik är både en kursgård och en sommargård som har varit ett utflyktsmål för många olika målgrupper under många år. Det är en fin plats vid Mälaren där det går att övernatta, bada och ha olika typer av aktiviteter för alla åldrar. Kostnaden för att hyra anläggningen har varit rimlig, vilket har gjort det möjligt för många grupper från till exempel skolor, föreningar, gruppboenden och kyrkliga församlingar att kunna arrangera utflykter eller kollo under sommarhalvåret och förlägga olika kurser där hela året. Mälarvik har tillgänglighetsanpassats genom åren och har på så sätt kunnat fungera som en plats för både unga och äldre med funktionsnedsättningar att vara på och delta i olika aktiviteter. 

Att kunna ha en så fin plats vid Mälaren tillgänglig och öppen för alla är något för Eskilstuna kommun att värna och ta hand om. Det behöver nu satsas på att renovera Mälarvik för att anläggningen på nytt ska kunna erbjudas som utflyktsmål, kollo, kursgård eller helgvistelse för olika målgrupper i alla åldrar, även för grupper med särskilda behov. 

Nu mer än någonsin behöver vi smultronställen som Mälarvik i vår kommun. Coronapandemin har visat att det finns ännu större behov än tidigare av näraliggande utflyktsmål och platser för rekreation tillgängliga för alla. Att renovera Mälarvik och låta det förbli en plats för det allmänna anser vi i Vänsterpartiet vara det enda rätta att göra.