SD: "Det måste bli stopp för vandaliseringen"

Strängnäs 12 september 2020 05:36
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tidigare har både Åkerskolan och Mariefredsskolan utsatts för skadegörelse vid ett flertal tillfällen och i slutet av augusti var det Stallarholmsskolan som utsattes för omfattande förstörelse med ungefär 60 krossade glasrutor som konsekvens.
Det är sedan länge nog! Det måste bli ett stopp på denna fullständigt onödiga vandalisering. Barnen ska inte mötas på morgonen av en mängd glassplitter, sönderslagna saker och klotter. Skolans personal ska inte heller få sin arbetsplats förstörd.

Det är helt oacceptabelt. Skolans resurser ska givetvis gå till undervisning. Alla kostnader för städning och reparationer skulle istället göra så mycket mer nytta för personalen och barnen. Glädjande är nu att kommunledningen med kommunalrådet Jacob Högfeldt i spetsen avser att sätta upp övervakningskameror vid skolorna för att få stopp på skadegörelsen. Vi säger: ”Äntligen”!

Vi la förslag om övervakningskameror redan 2016 och följde upp det med interpellationer både 2017 och 2019. Vi har haft med det i våra flerårsplaner och har vid flera tillfällen lyft just denna frågan i både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. 
Synd att man inte lyssnade på oss redan då. 

Det är dock glädjande att majoriteten nu agerar mer kraftfullt med att sätta upp kameror på särskilt utsatta områden. Det stödjer vi givetvis fullt ut. Nu är det absolut viktigast att gemensamt inom politiken agera kraftfullt, oavsett partifärg! Vi ställer oss givetvis bakom alla bra förslag som kan ge barnen och personalen en trygg skola utan skadegörelse.

För oss är det Strängnäs bästa som är allra viktigast.
 

Björn Karlsson Ordf/Gruppledare 
Linda Hefvelin Vice Gruppledare
SD Strängnäs

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Experten om skjutningar: "Blir en kapprustning"

Eskilstuna

Skolorna på tårna efter dödsskjutningen: "Finns många som behöver extra stöd"

Sörmland

Ministern: Tillvarata exportpotentialen i Sörmland

Strängnäs

Älskar sitt jobb – säljer butiken: "Vill ta chansen nu"

Strängnäs

Lokalhandeln i Strängnäs bättre än förra året – trots krisen

Visa fler