SD: "Det måste bli stopp för vandaliseringen"

Det måste bli ett stopp på denna fullständigt onödiga vandalisering. Skriver Björn Karlsson och Linda Hefvelin, SD Strängnäs.På bilden Stallarholmsskolan.

Det måste bli ett stopp på denna fullständigt onödiga vandalisering. Skriver Björn Karlsson och Linda Hefvelin, SD Strängnäs.På bilden Stallarholmsskolan.

Foto: Privat

Insändare2020-09-12 05:36
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tidigare har både Åkerskolan och Mariefredsskolan utsatts för skadegörelse vid ett flertal tillfällen och i slutet av augusti var det Stallarholmsskolan som utsattes för omfattande förstörelse med ungefär 60 krossade glasrutor som konsekvens.
Det är sedan länge nog! Det måste bli ett stopp på denna fullständigt onödiga vandalisering. Barnen ska inte mötas på morgonen av en mängd glassplitter, sönderslagna saker och klotter. Skolans personal ska inte heller få sin arbetsplats förstörd.

Det är helt oacceptabelt. Skolans resurser ska givetvis gå till undervisning. Alla kostnader för städning och reparationer skulle istället göra så mycket mer nytta för personalen och barnen. Glädjande är nu att kommunledningen med kommunalrådet Jacob Högfeldt i spetsen avser att sätta upp övervakningskameror vid skolorna för att få stopp på skadegörelsen. Vi säger: ”Äntligen”!

Vi la förslag om övervakningskameror redan 2016 och följde upp det med interpellationer både 2017 och 2019. Vi har haft med det i våra flerårsplaner och har vid flera tillfällen lyft just denna frågan i både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. 
Synd att man inte lyssnade på oss redan då. 

Det är dock glädjande att majoriteten nu agerar mer kraftfullt med att sätta upp kameror på särskilt utsatta områden. Det stödjer vi givetvis fullt ut. Nu är det absolut viktigast att gemensamt inom politiken agera kraftfullt, oavsett partifärg! Vi ställer oss givetvis bakom alla bra förslag som kan ge barnen och personalen en trygg skola utan skadegörelse.

För oss är det Strängnäs bästa som är allra viktigast.