Totalförbjud spel och spelreklam

Insändarskribenten undrar hur kan det vara tillåtet med allt spel och spelreklam Det drar ner dom som inte kan stå emot.

Insändarskribenten undrar hur kan det vara tillåtet med allt spel och spelreklam Det drar ner dom som inte kan stå emot.

Foto: Karin Wesslén / TT

Insändare2020-05-20 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kan det vara tillåtet med allt spel och spelreklam? Det drar ner dom som inte kan stå emot. Så fort man slår på teven eller datorn kommer det ena efter det andra fina spelerbjudandet. Har man inte spelat på en vecka kommer det ett ännu finare erbjudande i postlådan och de så kallade kändisarna står och gör reklam för onlinespel.Jag såg en representant från Unibet på tv som beklagade sig för att folk eventuellt inte skulle få spela obegränsat för det skulle drabba fotbollen.

Fotbollen måste väl finansiera sig på annat sätt än folks olyckliga spelberoende? När man har spelat bort allt man äger och har då är det bara att ta fram mobilen och låna pengar till skyhög ränta och sen spela vidare ner i fördärvet. Annars är myndigheter med och petar och förbjuder det mesta men när det gäller spel, spelreklam och lån då är det inga begränsningar? Förr i tiden vart man synad i sömmarna om man skulle ta ett lån och i regel fick man inget. Det skulle hjälpa dom som inte kan stå emot vansinnet att varken få spela eller låna pengar. Det finns inga vinnare bara förlorare. Totalförbjud skiten.