Träd ska återplanteras eller flyttas

Träden i kvarteret Gillet ska flyttas eller nyplanteras, skriver t.f. planchefen Karin Stolt.

Träden i kvarteret Gillet ska flyttas eller nyplanteras, skriver t.f. planchefen Karin Stolt.

Foto: Foto: Maison Forte

Insändare2021-07-09 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på frågor om planen för ” den gamla Shellmacken i Torshälla” 

Hej! 

Här kommer svar på dina frågor.

I samband med planarbetet för Kv. Gillet har Eskilstuna kommun sökt dispens hos Länsstyrelsen för att ta ner lind- och avenboksallén längs Eskilstunavägen. Som särskilda skäl i ansökan angavs det stora bostadsbehovet, bland annat av äldreboenden. Länsstyrelsen har godkänt ansökan för att ta bort träden. Ett villkor i beslutet är att lika många lövträd som tas ner, också ska planteras inom området. I samband med att kv. Gillet bebyggs ska därför befintlig lindallé flyttas eller nyplanteras i området.

Planen är utformad så att det finns en yta om fem meter vid Eskilstunavägen mot Kv. Gillet. Ytan ska kunna ge utrymme för en trottoar. Att byggnader byggs nära en väg är inget unikt för den här platsen. Vilken påverkan trafiken får på byggnaden har utretts i en bullerutredning. Den visar att huset placerats på ett tillräckligt stort avstånd från trafik och att lägenheterna som byggs också uppfyller de krav som framgår i utredningen. Allt detta går att läsa i de handlingar som finns publicerade på kommunens webbsida.

https://stadsutveckling.eskilstuna.se/stadsutveckling/pagaende-projekt/torshalla/2020-10-22-bostader-och-vard-och-omsorgsboende-vid-torshallaan