Trafiksituationen i Strängnäs behöver åtgärdas

Jag vill uppmana alla som lider av trafiksituationen i Strängnäs att felanmäla sin gata och ta kontakt med våra folkvalda, skriver signaturen "Trött på Eskilstunavägen".

Jag vill uppmana alla som lider av trafiksituationen i Strängnäs att felanmäla sin gata och ta kontakt med våra folkvalda, skriver signaturen "Trött på Eskilstunavägen".

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-07-29 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag blir bedrövad när jag läser Bror Ståhls insändare den 26/7 angående buskörningen vid Visholmen. Jag motionerar dagligen i området och det har blivit senare på kvällarna i sommarvärmen. Jag har själv ingen husbil men jag kan tro att det lämnar en trist eftersmak att betala för att ställa sig där.

Som boende vid den ”bortglömda” delen av Eskilstunavägen mellan Bondegatan och Skogsvägen är jag dock luttrad. För fyra år sedan undrade jag varför övergångsstället vid Erikslundsvägen togs bort och svaret var att det inte var säkert då det inte respekterades av bilisterna. Det hänvisades till ”kommande planering att bygga om Eskilstunavägen för att bland annat få ner hastigheten.”

Nu fyra år senare ställde jag återigen frågan om det inte skulle göras något åt buskörandet på Eskilstunavägen. Det är svårt nog att sova i hettan och det blir inte bättre av gaspådrag så rutorna skallrar. Våra barn blir väckta och husdjuren vettskrämda. Svaret: ”Vi kommer inte göra några fartdämpande åtgärder då Eskilstunavägen är en genomfartsled och den är lämplig för tung/bred trafik.”

Eskilstunavägen från Bondegatan och uppåt är inte en genomfartsled, det är en ”drag-strip”. Det är inte enstaka tankbilar till bensinstationerna eller fordonstransporter till och från bilfirman som är problemet. En enkel lösning är ett övergångsställe med farthinder och mittrefug Eskilstunavägen-Erikslundsvägen. Det som förvånar mig är att liknande gator t.ex. Nygatan från Nicandergatan till gamla kyrkogården har blivit moderna stadsgator.

Kanske kan förvaltning och tjänstemän inte göra mer – jag skrev min fråga i affekt så jag fick väl det svar jag förtjänade. Kanske är detta en politisk fråga där det behöver prioriteras och skjutas till medel? Jag vill uppmana alla som lider av trafiksituationen i Strängnäs att felanmäla sin gata och ta kontakt med våra folkvalda. Jag vet inte vad det kostar oss skattebetalare att bygga om en gata men tankarna går till Hammarbykorset utanför Eskilstuna. Gud förbjude att vi ska behöva betala med människoliv också här innan det blir någon ändring.