Tredje vågen på väg – och vi fortsätter att tiga

Med ett häpnadsväckande lågt vaccinationstempo så lär många drabbas av alla muterade virus som är i antågande, skriver Stig G Daun.

Med ett häpnadsväckande lågt vaccinationstempo så lär många drabbas av alla muterade virus som är i antågande, skriver Stig G Daun.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Insändare2021-03-15 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi var några stycken som redan för ett år redan, när Coronan gjorde sin entré i Europa, sa att det som i dag våra myndigheter gör för att stoppa pandemin, skulle ha gjorts då. Det anmärkningsvärda är ju att folket i vårt land inte har reagerat mer påtagligt. Det finns en låt-gå attityd här med ”det ordnar sig” som rubrik. Hur skulle annars dessa figurer, som dagligen förkunnar sina analyser kring Covid-19, få hålla på ostört i snart ett år?

Varje expert inom immunologi, som fått yttra sig i tv, har bekräftat den utveckling som vi beskådat: över 12.000 döda hittills! Vilket i förhållande till vår folkmängd är extra fasansfullt. Nu spekuleras i tv-rutan om vi ska få en tredje våg av Coronan. Självklart kommer den! Med förödande verkan efter alla sportlov.

En redan utarbetad sjukhuspersonal kommer att tvingas få mer arbete än de rimligen klarar. Med ett vaccinationstempo mot Coronan som är häpnadsväckande lågt, så lär endast en bråkdel av befolkningen ha någon form av motstånd mot alla muterade virus i antågande. Men, det är klart, risken att bli bestraffad av myndigheterna är ju befintlig, så bättre att hålla tyst. Inget nytt precis, för här i vårt kära land är just tystnad ett nationellt drag, som funnits här alltsedan andra världskriget. Då vi fick lära oss att ”En svensk tiger”. Och det har vi ju lyckats oväntat bra med!

Priset blir bara onödigt högt.