Varför ändras inte lagen om arvsrätt?

Om man INTE har någon kontakt med sitt eller sina barn bör de ju inte få ha rätten till att ärva skriver signaturen "Kenta".

Om man INTE har någon kontakt med sitt eller sina barn bör de ju inte få ha rätten till att ärva skriver signaturen "Kenta".

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2021-05-08 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns barn som inte har kontakt med sin ena förälder av olika skäl, oftast på grund av att den andre föräldern systematiskt håller barnet borta. Men om man INTE har någon kontakt med sitt eller sina barn bör de ju inte få ha rätten till att ärva. I sådana fall bör man kunna avskriva en bröstarvinge och framför allt om man kan fastslå att den ena förälder avsiktligt hållit barnet borta eller systematiskt undanhåller barnet trots umgängesrätten är fastslagen i domstol. 

Dessutom ska man inte behöva betala underhållsstöd för ett barn som systematiskt hålls borta av den andre föräldern. Det är ju många som betalar underhåll för barn de ALDRIG träffar eller ens umgåtts med under hela barnets uppväxt. 

Jag tycker att om man kan bevisa att den ena föräldern undanhåller barnet från den andre föräldern så ska arvsrätt och underhållsbidrag inte behöva belasta den förälder som ej har sitt eller sina barn.

Det finns så många män och kvinnor som inte träffar sina barn på grund av olika anledningar och oftast används barnet eller barnen som ett slags vapen mot den andra föräldern. De enda som tar skada av det är ju just barnen. 

Sedan finns det män som blivit pappor mot sin vilja och en del träffar inte ens sina barn men ska dels betala underhåll och även snällt få dela med sig av sitt arv. 

Det är ju inte rätt.

Läs mer om