Varför är det svårt att hålla 30-begränsningen?

I nybyggda området Trumtorp på Strimlusevägen och Guldbaggevägen är hastigheten 30 km/tim. Det är oerhört mycket trafik som inte respekterar den hastigheten. Skriver signaturen "Linnéa".

I nybyggda området Trumtorp på Strimlusevägen och Guldbaggevägen är hastigheten 30 km/tim. Det är oerhört mycket trafik som inte respekterar den hastigheten. Skriver signaturen "Linnéa".

Foto: Ola Torkelsson

Insändare2021-04-08 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I nybyggda området Trumtorp på Strimlusevägen och Guldbaggevägen är hastigheten 30 km/tim. Det är oerhört mycket trafik som inte respekterar den hastigheten, både boende men även många av de företag som jobbar och bygger i området. På dessa vägar har över 30 radhus sina uppfarter ut mot vägen och i majoriteten av radhusen bor barn under fem år. 

Detta innebär att små barn kan stå helt skymda bakom en parkerad bil, på en uppfart för förbipasserande trafik. De kan stå så nära som en och en halv meter från vägen utan att synas. Därför är vi flera boende i området som är mycket bekymrade över att en stor del av trafiken kör i över 50 km/tim, på dessa vägar. Nu bor det dessutom barn i K-fastigheters hyreshus och de barnen leker med barn som bor i radhusen och de behöver kunna ta sig över gatan på ett säkert sätt, många av barnen springer mellan sina grannars bostäder när de leker och korsar därför vägen mitt i leken. 

Även trottoar och cykelbana är på motsatt sida från radhusen så för att komma dit måste barnen gå över vägen. Snälla Eskilstuna kommun kan man göra någonting åt situationen? Tidigare la ni ut små tillfälliga farthinder som hjälpte till lite. Men den tunga byggtrafiken hindras inte av dem, och på vinterhalvåret togs dessa tillfälliga farthinder bort. Vi är flera boende som har försökt att informera berörda aktörer som jobbar i området men det blir ingen förändring. Vi behöver hjälp med att tydliggöra detta för allmänheten också, att en hastighet på 30 km/tim finns för att skydda barn och andra boende.