Träningen som ger garanterad värk i hela kroppen

Kampsport kan för många låta alldeles för farligt och MMA brukar dessutom ses som den tuffaste sporten.Men det finns ett alternativ för oss dödliga som bara tycker det är kul att slå på säckar och få bra träning.MMA Fitness är en funktionell variant på det vi brukar se på tv.

2 november 2017 09:00

Du som bor i Eskilstuna har kanske gått förbi källarlokalen där det under kvällstid går att se människor brottas och boxas. Beroende på din grundidé om hur träning ska se ut har du kanske känt en viss dragning dit ner alternativt nyfiket tittat en stund men sedan konstaterat att nej, det där ser helt sjukt ut.

Det sista var min reaktion när Extra fick in ett tips om att vi borde testa träna med föreningen. Efter att ha gjort en del eftersökningar var jag rejält nervös när klockan närmade sig fem på torsdagseftermiddagen.

– Vi vill att alla ska lämna sin bekvämlighetszon på alla sätt och vis, säger Sia Mand Esmaili som är en av delägarna.

Och om vi deltagare tvingades lämna den där sköna zonen? Jajemen!

Men på ett bra sätt.

[fakta nr="1"]

MMA Fitness är en kampsportsinspirerad träningsform i grupp där ledaren själv bestämmer hur passet ska se ut. Inget pass är det andra likt och på så sätt kan deltagarna inte heller ställa in sig på vad som ska komma.

– Det är en blandning mellan olika kampsortsgrenar som brottning och boxning och även crossfit. Alla övningar är funktionella och de som testar brukar bli helt besatta, säger Sia.

Det är tydligt att denna träning inte är som den vanliga gruppträningen på gym. Här går det inte att vara anonym utan alla pratar högt och gärna. Varje pass inleds med att samtliga deltagare kort får presentera sig och på så sätt kan alla varandras namn.

– Alla blir sedda oavsett de vill eller inte. Det här är inte bara fysisk träning utan de sociala mötena blir träning även för psyket, säger Sia.

[fakta nr="2"]

Min egen nervositet lade sig ganska snabbt när vi väl påbörjat passet. Just denna gång var det övningar två och två som gällde med fokus på högintensiva intervaller. Bland annat slog vi på säckar, gjorde kettlebell swings och benböjshopp med säck över axlarna.

Även om många av deltagarna var rejält vältränade varierade både ålder, kön och ursprung. Till skillnad mot många andra gruppträningsformer var här cirka hälften män. Även föräldrar och barn i yngre tonår fanns representerade såväl som 50-plussare. En härlig mix helt enkelt.

Är du van att träna och känner att du behöver pushas ytterligare för att fortsätta utvecklas? Då är detta något för dig.

Men om du inte tränat på ett tag eller just börjat bör du kontakta MMA Fitness om vilket pass som kan tänkas passa. Många av övningarna kräver en viss förkunskap och några långa genomgångar går det inte att tala om.

[fakta nr="3"]

MMA Fitness

Vad? Ett kampsportsinspirerat gruppträningspass som oftast utgår från intervallträning. Mycket högintensivt.

Var? MMA Fitness har sin lokal i centrala Eskilstuna.

Hur mycket? Ett medlemskap kostar 295 kr/mån för vuxna över 18 år.

Läs mer:www.mmafitness.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa