Eskilstuna bör hedra offren för folkmordet Seyfo

Kristdemokrater vill se ett monument i Eskilstuna som hedrar offren för folkmordet Seyfo i Osmanska riket 1915. På bilden demonstrerar assyrier i Stockholm.
Kristdemokrater vill se ett monument i Eskilstuna som hedrar offren för folkmordet Seyfo i Osmanska riket 1915. På bilden demonstrerar assyrier i Stockholm.

Debatt 18 april 2023 08:06
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi anser att folkmordet 1915 är en symbol för ett av mänsklighetens värsta brott under 1900-talet. Där offren målmedvetet valdes ut på grund av sin religion och etnicitet och målet var att utplåna en hel folkgrupp. Låt oss prata mer om folkmordet år 1915 och uppmärksamma minnesdagen 24 april och även den 15 juni i syfte att förstå det som hände samt konsekvenserna av händelsen. Först då kan vi tänka på vikten att inte låta historiens tragedier upprepas. Det är oerhört viktigt att lära oss av historien för att kunna förstå vår nutid och skapa en bättre framtid.

Förmågan att sprida kunskap kring folkmordet är ett viktigt verktyg för att bekämpa radikalisering i den Salafistmiljö som växer fram och tar mer plats i samhället och den ideologi som låg bakom folkmordet som lever kvar än idag samt för att stärka demokratin och de mänskliga rättigheterna. Vi kommer aldrig att acceptera att odemokratiska krafter driver sina politiska frågor i syfte att plantera dem i Sverige genom att utnyttja den politiska atmosfären.

Kristdemokraterna i Eskilstuna fortsätter sitt arbete för att uppmärksamma minnet av folkmordet 1915 och för att utreda möjligheten att resa ett symboliskt monument i Eskilstuna för att hedra alla offren. Självklart verkar vi även för att verkställa riksdagsbeslutet år 2010.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa