Ett nytt vänsterparti möter väljarna med modern politik

Hälsokontroller finns bland annat till för att du ska slippa söka vård, skriver Vänsterpartiet i Region Sörmland.

Hälsokontroller finns bland annat till för att du ska slippa söka vård, skriver Vänsterpartiet i Region Sörmland.

Foto: Erik Svensson

Debatt2021-09-09 22:57
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den här mandatperioden har många lärt känna dagens Vänsterpartiet genom vår nya partiledare. På kort tid har hon blivit Nooshi med hela svenska folket och hon ses som rakryggad, ärlig och trygg. Folk har gillat att vi stått upp för vad vi är övertygade om är bäst för Sverige.

För oss är basala saker som att politik ska leda till ett bättre liv för alla grundläggande. Vi förstår att den första kontakten med vården, jämlik vård utifrån behov och ett pålitligt bemötande i vården är viktigt för patienter och anhöriga.

Men det allra bästa för dig vore ju att du slapp söka vård. Vi tycker att det är viktigt att du ges rätt förutsättningar att må bra. Hälsokontroller där just du får tips för hur du ska må bättre är ett viktigt steg i rätt riktning för din skull.

Människan är en tänkande varelse och vi tycker att hela kroppen måste må bra, även ovanför halsen... Tänderna ska så klart räknas som en del av kroppen. Vi vill införa högkostnadskort inom tandvården. 

Huvudvärk, att sova dåligt, ja det syns inte alltid utanpå att man mår dåligt. Psykisk stress kan sätta sig i magen eller i hjärtat. När världen känns minimal eller för mäktig ska du känna trygghet i att symptom tas på allvar, få hjälp att reda ut varför det är så för att kunna gå vidare mot ett bättre mående.

Vänsterpartiet ser individer samtidigt som vi arbetar för solidaritet mellan människor. Det ska inte spela någon roll var i länet du bor eller vem du är, du ska kunna lita på välfärden. 

Med Vänsterpartiet får du en trygg spelare på planen. Vi bjussar inte på några självmål utan erbjuder en stark försvarsmur mot marknaden, vinstuttag och släpper ingen emellan – vård ska ges jämlikt.

Klimatomställningen är inte något samhället kan låta bli att tänka på. Klimatomställningen kan inte vänta. Pandemin har satt en del ekonomiska investeringar på vänt. Nu behöver vi se till att genomföra ett återstartsprogram som gör skillnad på kort och lång sikt. Vi behöver arbeta tillsammans och sätta press i alla led för en hållbar produktion, ett hållbart arbetsliv, hållbara transporter och ett hållbart liv. Du som individ ska inte skambeläggas utifrån dina val, utan erbjudas klimatsäkrade alternativ.

Vänsterpartiet har förändrats, vi är i dag ett växande parti med en modern politik. Det vi kommer att erbjuda dig i valet om ett år är ett tryggare samhälle där du sätts i fokus.

Lotta Back
Gruppledare Vänsterpartiet Region Sörmland

Tommy Fogelberg
Vice Gruppledare Vänsterpartiet Region Sörmland

Roja Mahmoudi
Ordinarie ledamot Vänsterpartiet Region Sörmland

Thomas Selig
Ordinarie ledamot Vänsterpartiet Region Sörmland

Elinor Sundén
Ordinarie ledamot Vänsterpartiet Region Sörmland