Ge klubbarna på Fröslunda IP besked nu!

Debatt 11 mars 2023 07:41
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi kunde för ett tag sedan läsa hur Syrianska Eskilstuna IF:s ordförande uttryckte ilska över att Fröslunda IP länge varit underutvecklat. Vi Kristdemokrater förstår ilskan och håller med.

Fröslunda IP är en plats där fyra olika klubbar bedriver verksamhet. Ser man till helheten, är detta bland de bästa förebyggande insatserna som görs för våra ungdomar. De har en plats att gå till på kvällarna istället för att hänga ute på gatorna. Föreningen har på senare tid även börjat nattvandra, det har blivit en uppsökande verksamhet där många av de engagerade känner väldigt många i området och kan på ett enklare sätt locka dem till idrotten.

Vi Kristdemokrater vill även påstå att en större involvering av lokala samhällsaktörer i utsatta området är ett arbetssätt vi behöver fokusera mer på. Detta var även något vi gick till val på. Ser man till verksamheten som bedrivs, är det en relativt liten kostnad för kommunen i jämförelse med vad vi får tillbaka. 

En uppfräschning av Fröslunda IP, och eventuellt en ny fotbollsplan som håller även när det regnar, kommer ungdomarna i området till nytta väldigt mycket. Både genom den verksamhet som finns på och runt planen och de samhällsengagemang som föreningarna har utanför sin ordinarie verksamhet. Det är viktigt att veta att vi inte kan göra allting, men alla kan göra något, likt detta. 

Kristdemokraterna tycker att majoriteten kan ge ett tydligt besked till föreningarna. Låt oss inte glömma Fröslunda IP:s viktiga geografiska plats. Mitt i tre av våra områden där kriminalitet och utanförskap är stora faktorer i vardagen. 

Kristdemokraterna säger ifrån nu. Det är dags att vi ger klubbarna på Fröslunda IP tydliga besked. När kommer lokaler fräschas upp och bättre fotbollsplaner anläggas på Fröslunda IP?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa