SD välkomnar debatt om trygghet

Debatt 11 september 2023 07:59
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Debatt i kommunfullmäktige gällande trygghetsfrågor. 

I stort sett varje dag kan man läsa om olika allvarliga brott som begås i vår kommun och ute i landet. Allt ifrån stölder, skadegörelse, misshandel, sprängdåd, dödskjutningar och rena rama mordförsök på polisen med stenkastning av stora stenar. Det handlar om gänguppgörelser, våldsamma upplopp, hotelser och narkotikahandel. Brottsligheten går dessutom lågt ned i åldrarna där barn drabbas eller rent sagt utför dåden.

Vår kommun kommer allt närmare den mycket allvarliga samhällsutvecklingen och i vissa fall har den redan kommit hit. Vi Sverigedemokrater är sedan länge djupt oroade över den samhällsutvecklingen och vi ”såg det komma”, men ingen ville lyssna till varningssignalerna. Utan snarare på olika sätt kritiserade oss istället för brottsligheten. Nu ser det ut att finnas goda förutsättningar på regeringsnivå med Tidöavtalet och som vi ser det kommer det säkert att gynna alla framöver i kommunerna.

Vi har här lokalt lyft trygghetsfrågan med motioner och interpellationer. Kommunen har sedan ett antal år sen gjort ”s.k.” medborgarlöfte med polisen där man samarbetar på olika sätt. Något som vi verkligen stödjer. Men vi vill lyfta trygghetsfrågan i en debatt i kommunfullmäktige så att alla kommuninvånare kan se och höra partiernas syn i den mycket allvarliga trygghetsfrågan.

Eftersom kommunfullmäktiges ordförande Bodil Mellgren med flera möjliggjort debatter i särskilda ämnesområden så förordar vi att det kommer som en debatt i kommande kommunfullmäktige den 25 september. Med tanke på det som händer så ser vi det som oerhört viktigt att ännu mer kraftfullt agera från politiken. 

Så vi välkomnar en debatt i trygghetsfrågan redan nu på kommande kommunfullmäktige. 

 

Björn Karlsson, Gruppledare

Camilla Zetterström, vice gruppledare

Sverigedemokraterna Strängnäs


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa