Skattepengar ska inte gå till a-traktorer på tomgång

MUF i Eskilstuna håller inte med SSU om att kommunen ska erbjuda särskild parkering för ungdomar med a-traktorer.

MUF i Eskilstuna håller inte med SSU om att kommunen ska erbjuda särskild parkering för ungdomar med a-traktorer.

Foto: Mostphotos

Debatt2021-09-02 21:08
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Representanter från SSU skriver (30/8) att kommunen bör uppmuntra ungdomars intresse för bilar och motorer. I artikeln menar man att problemen som uppstått kring den så kallade “epa-kulturen” enkelt kan lösas med hjälp av ett kommunalt garage med cirka 50 parkeringsplatser. Varför kommuninvånarna ska behöva pynta för kalaset framgår dock inte.

Att folk ska få ha sina intressen är självklart viktigt men det går faktiskt att bibehålla ett intresse och visa hänsyn till allmänheten utan att kommunen ska behöva kliva in. Bilträffar har ägt rum i alla år utan finansiering från kommunen. Om det är någonting det finns gott av i Eskilstuna så är det öppna, asfalterade ytor. Man behöver alltså inte vara precis bredvid ett bostadsområde med barnfamiljer som vill sova om nätterna. Att man som barnfamilj vill ha det tyst i ens eget område är inte att vägra ungdomar deras intressen, det är att be dem ta hänsyn.

Det SSU också missar är miljöperspektivet i det hela. Kommunen bör inte aktivt underlätta för bilar att stå på tomgång och smutsa ner miljön. Den systematiska nedskräpningen på platser där motorträffar organiserade av ungdomar är ökänd och ett stort problem. Att tro att problemet med nedskräpning kommer lösas genom någon form av asfalterad fritidsgård är naivt.

Har man en hobby som man brinner för så är det toppen, men bara för att någon vill syssla med en viss aktivitet på fritiden så ska skattebetalarna inte behöva stå för notan!

Albin Johansson
MUF Eskilstuna