Stort lycka till alla studenter och tack för denna tid

Studentfirandet blir annorlunda i år. Skolpolitiker i majoriteten i Eskilstuna hyllar och tackar kommunens sistaårsgymnasister.

Studentfirandet blir annorlunda i år. Skolpolitiker i majoriteten i Eskilstuna hyllar och tackar kommunens sistaårsgymnasister.

Foto: Erik Svensson

Debatt2020-06-10 23:12
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Våren har inte varit precis som vanligt eller som förväntat, med alla efterlängtade aktiviteter, nöjen och annat som hör studenten till. Vi har stångats av ovisshet, hanteringen av Covid-19 och med frågor om hur vi säkerställer att så många som möjligt klarar sin examen med goda resultat och även hur vi ordnar en så bra avslutning som möjligt. 

Även om det blivit en annorlunda vår med distansundervisning har vi trots allt nått fram till mål. För er studenter är det kanske sista gången som ni springer ut från skolans lokaler, för andra väntar ett välförtjänt sommarlov innan gymnasieäventyret fortsätter. För årets studenter står studier eller arbetslivet för dörren. Några av er kommer förhoppningsvis tillbaka till skolan senare i livet, som lärare eller någon annan viktig resurs på våra skolor.

Vi minns väl vår student och de minnen som vi bär med oss. Vi har försökt att efter bästa förmåga navigera efter de förutsättningar som har givits oss för att finna en lösning för studenten. Vi har in i det sista valt att se vilka möjligheter och förutsättningar som har rått innan beslutet fattades för Eskilstuna. Här beundrar vi det engagemang som elever, lärare, rektorer och förvaltning har lagt ned på att få till bästa tänkbara lösningar för såväl hem- och distansundervisning som för studenten. 

Nu är vår vädjan till er alla – tänk på varandra, visa hänsyn och respektera våra myndigheters rekommendationer. Till er som planerat att se utspringet och firandet, gör det digitalt i år. Om vi ska få till stånd ett så bra firande som möjligt och kunna genomföra studentfirandet utan risk för ökad smittspridning, krävs att vi lever upp till rådande rekommendationer. 

Vi önskar en god och härlig sommar till all personal som slitit hårt och till er elever som trots omständigheterna studerat flitigt. Till hösten nalkas åter undervisning i skolornas lokaler. 

Vi vill önska er som tar studenten lycka till i framtiden och ber er minnas den tiden som varit. En vacker dag kommer ni säkerligen att längta tillbaka till skolan och era lärare. Ni kommer också alltid kunna bära med er att ni tog ett särskilt ansvar i den svåraste kris som Sverige har skådat i modern tid. Detta har gjort oss oerhört glada och stolta. Nu tar vi nya tag.

Robin Tannarp (M)
Gymnasienämndens ordförande

Josefine Helleday (S)
Gymnasienämndens vice ordförande 

Heidi Greijer (C)
Ledamot Gymnasienämnden
Eskilstuna