Vi vill inte att någon går före dig i en vårdkö

Debatt 20 augusti 2021 21:07
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vänsterpartiet är ett tryggt parti som står upp för ditt bästa, precis så som du sett oss handla på centralt håll. Även i opposition har vi genom åren lyckats få igenom rättvisereformer som gett dig en tryggare vardag. Med oss får du en politik som sätter dig och ditt bästa i fokus: utan marknadshyror, utan vinster i välfärden, med ett jämlikt samhälle utan gräddfil för privatförsäkrade, en utbyggd, trygg och säker sjukvård.

Visst tycker du att vi behöver en psykiatri och BUP att kunna lita på om du eller någon liten i din närhet behöver stöd? Regionen sitter på kunskap men behöver kunna hjälpa fler och därmed anställa fler bland annat för att klara av utredningar och samtalsmottagning. Vi anser också att uppdraget bör breddas för att kunna stötta skolorna i deras arbete med elever med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vänsterpartiets miljöpolitik bygger på förtroende för dig som individ och sätter press på de rika, företagen, produktionsleden. Vänsterpartiet anser att vi själva, politiken, behöver gå före och bland annat skärpa möjligheten till ersättning för resor. Vi anser att pendlingsmöjligheterna måste bli bättre och vill bland annat behålla timmestrafiken på Gnestapendeln.

Du vill inte att någon går före dig i en vårdkö. Inte vi heller. Därför arbetar vi för en gemensamt driven vård där du sätts i fokus och där den med störst vårdbehov går först. Dina skattemedel ska gå till det de är tänkta och inte försvinna till någon paradisö.

Vi arbetar hårt för ett ökat arbetarinflytande. Applåder i alla ära, men vi vill ge vårdpersonalen en bonus vart femte år. Vi vill se bättre livsförutsättningar för alla, för arbetare, kvinnor och andra utsatta grupper. För vi tycker att alla människor är lika värda på riktigt. Vi tycker att alla är viktiga, inte bara de som gav oss sin röst 2018. Vi tycker du är viktig mellan valen och inte bara på valdagen.

Det är så här vår politik ser ut i dag och kommer fortsätta se ut. Med oss kan du känna dig trygg då du vet vad du får. Vår politik bygger på ideologi baserad på allas lika värde, vi är övertygade att vi alla tillsammans är starkare än marknadskrafterna och att de som belastar miljön mest också måste ta störst ansvar. Vi har ett helhetstänk för hela samhället. Inte bara regionen.

 

Lotta Back
Gruppledare Vänsterpartiet Region Sörmland

Ämnen du kan följa