Adam Marttinen (SD): Elias Nyqvist duckar i sakfrågan

Adam Marttinen, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, svar på Elias Nyqvists debattartikel.
Adam Marttinen, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, svar på Elias Nyqvists debattartikel.

Debattsvar 17 oktober 2023 08:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det går inte att ta miste på moderaten Elias Nyqvists sarkasm i sitt replikerande svar ”Bevara Kvicksund Kvicksundskt”.

Dessvärre duckar Elias möjligheten att ha en uppfattning i den ursprungliga sakfrågan. Nämligen att majoriteten (M+S) strävar efter att hela Eskilstuna ska förvandlas till en mångkulturell kommun.

Visionen är att svenska normer och värderingar ska ta ett steg tillbaka för att sedan anpassas till funktionell samexistens med invandrargruppers ursprungliga normer och värderingar. Denna vision kan förvekligas genom flera olika politikområden, bl.a. bostadspolitik.

För tjugo år sedan var denna vision en tydlig paroll för både M och S. Tjugo år senare talas det inte lika tydligt om visionen som dock återfinns i styrande dokument, vilket jag pekade på i min insändare. Anledningen till en mer tyst framtoningen beror sannolikt på att många bostadsområden i enlighet med visionen utvecklats till oigenkännlighet och att allt större väljargrupper uppfattar utvecklingen till det sämre.

Lovord om ”berikande mångfald” och ”blomstrande superekonomi” blev arbetslöshet och brutala gängkrig. Inte att glömma all importerad religiös extremism med stöd för grupper som Islamiska staten och senast offentliga festfiranden på svenska gator av Hamas avskyvärda terrorangrepp mot Israel.

Varje dag ett bostadsområde fredas från en mångkulturell utveckling är en bra dag. Den bärande frågan som dock förblev hängandes i luften efter Elias meningslösa sarkasm var om Elias förkastar, bejakar eller är rentav ställer sig likgiltig till en mångkulturell utveckling av Eskilstunas bostadsområden? Min uppfattning om den saken behöver sannolikt inte förtydligas närmare.

Adam Marttinen, riksdagsledamot Sverigedemokraterna


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa