Huk er, för nu laddar han om!

Oppositionsrådet Lars Larsson, Strängnäspartiet, svar på kommunalrådet Anders Härnbros debattinlägg.

Oppositionsrådet Lars Larsson, Strängnäspartiet, svar på kommunalrådet Anders Härnbros debattinlägg.

Foto: Joakim Serrander

Debattsvar2023-10-09 08:01
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Huka er i bänkarna! Sossarna har dragit igång i höst-debatten! Med förvåning läser vi att ersättare i politiken plötsligt beskrivs som toppolitiker **) och att Strängnäspartiet har attackerat kommunen och deras anställda *). Anders Härnbro, socialdemokratiskt kommunalråd i Strängnäs, blåser i hornet och vi hoppas innerligt att han fick med en sekatör så han kan hålla sikten fri i undervegetationen.

 Huk er, för nu laddar han om! Var blixtrar det härnäst? Kommunalrådet har frågat ChatGPT om Strängnäspartiet. Vi har försökt få samma svar som Härnbro publicerade i Strengnäs tidning 4/10. Men det går inte. Aj, aj, inte har väl kommunalrådet manipulerat svaret? 

 Och hur siktar han? **). Med viss förvåning läser vi att han har åsikter om kommunalrådens arvoden. Javisst! Kom igen! Den diskussionen tar vi gärna! Vi kan börja med den senaste ökningen av arvoden de gav åt sig själva - mitt i krisen som tvingade invånare att dra åt svångremmen.

 Som bekant har det offentliga stora utmaningar framför sig. Vi behöver tänka nytt. Men när vi diskuterar utvecklingen av till exempel kommunföretagen kontrar Anders Härnbro med att majoriteten inte gör några fel, för de gör som alla andra kommuner. Det var just det... 

 Opposition är alltid jobbigt för makthavare. Men det är faktiskt så det skall vara i en demokrati, precis som ekurirens ledare konstaterar 4/10.

Lars Larsson, Strängnäspartiet

Oppositionsråd, Strängnäs kommun

*) Strengnäs tidning 4/10

**) Strengnäs tidning 5/10