S har blivit ett sänke för Eskilstuna och hela landet

Att skylla ifrån sig och att vägra ta ansvar är något som blivit allt vanligare bland dagens socialdemokrater – inte minst här i Eskilstuna men även i övriga landet, replikerar sverigedemokraten Mikael Strömberg till riksdagsledamoten Hans Ekström (S).

Efter två år med en ny regering, har mycket av det socialdemokratiska kaoset städats upp av Tidöpartierna, replikerar sverigedemokraten Mikael Strömberg.

Efter två år med en ny regering, har mycket av det socialdemokratiska kaoset städats upp av Tidöpartierna, replikerar sverigedemokraten Mikael Strömberg.

Foto: Peter Larsson, Pressbild

Replik2024-10-21 11:43
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är så pinsamt, så uselt av Socialdemokraterna och Hans Ekström, att försöka skuldbelägga alla andra för sina egna politiska misslyckanden.

Efter nästan 8 års socialdemokratiskt regeringsinnehav, i april 2022, kunde vi läsa om kraftigt höjda levnadskostnader i Sverige. Att en helt vanlig barnfamilj skulle få höjda levnadskostnader på cirka 40 000 kronor per år. Det här skulle naturligtvis komma att påverka hela den svenska ekonomin, likväl som hela den svenska arbetsmarknaden.

SBAB:s boendeekonom Claudia Wörmann menade vid tidpunkten att man aldrig tidigare hade sett en liknande situation med kostnadsökningar. Bara två månader efter detta, fortfarande med Socialdemokraterna vid makten, rapporterade SVT Nyheter om den skenande inflationen, vilken man menade kunde ”gå åt skogen”.

I dag, efter två år med ny regering, har mycket av det socialdemokratiska kaoset städats upp av Tidöpartierna, och vi går nu en ljusnande framtid till mötes – även om det fortfarande återstår en hel del att göra.

Trots detta, och att det så uppenbart var Socialdemokraternas politik som drog ned Sverige och den svenska ekonomin i avgrunden, så hoppas tydligen Socialdemokraterna på att allmänheten ska ha glömt bort vilka som bar ansvaret för detta fullständiga haveri.

Tyvärr är det här momentet, att skylla ifrån sig och att vägra ta ansvar, något som blivit allt vanligare bland dagens socialdemokrater – inte minst här i Eskilstuna. Det allra senaste exemplet, förutom detta, är förstås turerna kring Senior Material och deras årliga utsläpp av 900 ton Metylenklorid.

På precis samma sätt som med inflationen och den svenska ekonomin försöker Socialdemokraterna här ducka sitt eget ansvar i frågan om Seniors etablering och de planerade giftutsläppen. Trots att det är de själva som varit pådrivande i affären och att de tagit genvägar för att forcera igenom beslut och köra över såväl experter som egen förvaltningspersonal.

Det är en tragisk utveckling som vi ser inom Socialdemokraterna, där de i stället för att ta ansvar pekar finger och skyller ifrån sig på alla andra. Det är under all kritik, och ovärdigt ett parti som vill framställa sig själva som statsbärande. I själva verket har Socialdemokraterna blivit ett sänke för såväl Eskilstuna, som landet i sin helhet.

Mikael Strömberg 
Ledamot kommunfullmäktige (SD) 2:e vice ordf. Kultur- och fritidsnämnden