Sverige under belägring av eld och landstingsråd

31 juli 2018 05:00

De stora hemska bränderna, som ger förödande följder för vår viktigaste exportvara skogen, och den envisa torkan har förorsakat stora problem för vår livsmedelsproduktion, och satt Sverige under belägring av oanade naturkrafter.

Hela Europas tillgängliga brandförsvar har engagerat sig i och kommit till undsättning för att hjälpa Sverige och vårt hårt kämpande brandförsvar. Vår egen räddningstjänst har ställt upp genom att lediga brandmän anmält sig för att bistå och avlösa sina kollegor som kämpat länge mot vresiga naturkrafter. Alla räddningsinsatser ger stor respekt och skapar trygghet.

Ett annat område där kris skapar problem är sjukvården, eller för att vara exakt, den politiska ledningen av sjukvården. Den professionella personalen kan inte rå för att vårdplatser saknas, att det är långa väntetider på akutmottagningar och att behandlingar skjuts upp. Vad gör den högsta ansvariga politiska ledningen åt detta?

I en intervju med landstingsrådet Mattias Claesson i tidningen Sörmlandsbygden har han tagit semester och jobbar i hustruns café där han bakar chokladbollar och breder räkmackor. Här har vi alltså anledningen till sjukvårdskaoset. Vi kan bara hoppas att hustrun är så nöjd med landstingsrådets talangfulla insatser vad gäller bakning att han kan bli heltidsanställd på caféet och någon person med större respekt för uppdraget inom sjukvården tar över.

Alf Karlman

Landsbygdspartiet oberoende Södermanland

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!