Affärslivspriset till Mälarchark

Mälarchark AB med vd Marie Larsson fd Pettersson får Affärslivspriset 2018. Marie Larsson tog på torsdagen emot priset i samband med eventet EN18.

4 januari 2018 08:36

– Det är ju väldigt roligt så klart att få det. Jag har läst Eskilstuna-Kuriren i hela min barndom och hela mitt vuxna liv så att ni har hittat mig bland alla dessa företagare i kommunen är jätteroligt! säger Marie Larsson.

Mälarchark AB drivs av Marie Larsson som är tredje generationens ägare till företaget som tillverkar och säljer varmrökta charkvaror, främst prinskorv, falukorv och ekologisk lammkorv.

Eskilstunaföretagets anor kan spåras tillbaka till 1933 då Marie Larssons farfar Nils från Mora by i Jäder började handla med kött och korv i den gamla Saluhallen på Fristadstorget. 1997 tog Marie Larsson över företaget efter sin pappa Gunnar. Företagets omsättning har sedan dess ökat från 3 miljoner kronor till cirka 20 miljoner kronor och antalet anställda från 3 till 10.

– Vi tycker att vi har många trogna kunder här som har ätit vår korv i generationer, säger Marie Larsson.

Framgångsreceptet för den småskaliga tillverkaren har varit att producera korv av hög kvalitet till en målgrupp bestående av matintresserade konsumenter.

– Vi är ärliga med det vi håller på med. Det är jätteviktigt när man gör mat. Man bygger upp ett förtroende med konsumenten, säger Marie Larsson.

I fabriken i Vilsta industriområde tillverkas varje dag över ett ton korv. Mälarcharks produkter finns att köpa i butiker i hela landet.

Företaget har fått många topplaceringar i Chark-SM för sina produkter, och Marie Larsson fick 2010 en Eskilsstatyett. 2015 utsågs hon till Årets företagare i Sörmland och 2016 fick hon Eskilstuna kommuns förtjänstmedalj.

Affärslivspriset ska enligt kriterierna delas ut till ett företag som genom idéer och arbete bidragit till att Eskilstuna utvecklas, och som har varit en god förebild och kreativt i sin gärning.

Juryn, som består av Eskilstuna-Kurirens ledningsgrupp, har utsett till Mälarchark AB till vinnaren av Affärslivspriset 2018 med följande motivering:

"Tillverkningen av bland annat korv av förstklassiga råvaror och kunnig personal har gett detta Eskilstunaföretag mängder av utmärkelser för sina förstklassiga produkter. Köttråvara av svenskt ursprung och i första hand leverantörer inom regionen är viktiga val vid framställningen. Genom att vara innovativa och ständigt våga prova nytt skapar de matglädje och smakupplevelser. Mälarchark har med kvalitet och lokal förankring satt Eskilstuna på Sveriges matkarta."

– Jag vill tacka alla så jättemycket för att de har köpt vår korv under de här åren, säger Marie Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!