Vattenläckan i Folkesta är lagad: "Det var gynnsamma förhållanden"

På torsdagen stängdes vattnet av i Folkesta och Hällbybrunn. Detta på grund av en akut vattenläcka i området.

– Det kom upp vatten ur backen där och vi tog oss ner i dag, säger Andreas Bander, distributionschef vid Eskilstuna Energi och miljö.

22 mars 2018 07:15

Klockan 7.30 på torsdagen stängde Eskilstuna Energi och miljö av vattnet på flera adresser i Folkesta och Hällbybrunn strax utanför Eskilstuna. En akut vattenläcka på ledningsnätet i området skulle lagas.

Vattenläckan upptäcktes på onsdagseftermiddagen. Det berättar Andreas Bander, distributionschef vid Eskilstuna Energi och miljö.

– Det kom upp vatten ur backen där och vi tog oss ner i dag. Det visade sig att det var en ventil som hade gått sönder, säger han.

Eskilstuna Energi och miljö räknade med att över 100 kunder berördes av avstängningen. För att det skulle finnas dricksvatten tillgängligt under tiden som vattnet var avstängt ställdes en vattensläpkärra upp på Albanovägen 8.

Arbetet beräknades hålla på till klockan 16 men redan innan klockan 11 på torsdagen var felet åtgärdat.

– Det var gynnsamma förhållanden och lätt att laga, säger Andreas Bander.

Efter avstängningen kan vattnet vara missfärgat och man kan behöva spola tills det klarnar. Eskilstuna Energi ger också rådet att man ska undvika att tvätta vittvätt då missfärgat vatten kan göra att även tvätten blir missfärgad.

LÄNK ► Eskilstuna Energi och miljös hemsida

Här är de berörda adresserna

Albanovägen 4-12 och 5-7

Brunnsallén 6-18 och 3-11

Hällbyvägen 10-12

Ängsvägen 1 och 2

Granvägen 1 och 2

Stationsvägen 1-9

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa