Andra loppisen i Sméhallen lockar också den

Den andra och sista loppisen för i år pågår i Sméhallen under lördagen.

6 maj 2017 11:10

Nästan lika många säljare finns på plats som förra helgen, nästan lika många besökare.

‒Det ser kanske ut som det är lite glesare med besök i dag, säger Andreas Wiik, som för första gången försöker att sälja under den andra dagen.

‒Men totalt sett har det gått mycket bra att sälja.

Vad folk är mest ute efter är omöjligt att svara på, men det märks ganska tydligt när folk hittar just precis det där som man kanske länge varit på jakt efter. Kroppsspråk och även tonläge förråder de flesta spekulanter.

Sedan kan man förstås hamna i förhandlingsläge om en kaffebryggare som har prislappen 50 kronor i oändlighet eftersom kunden tycker att 30 är ett skäligare pris och vägrar acceptera kompromissen 40.

Allt från kuriosafynd till dvd-filmer avyttras i parti och minut, allt från allmogegods till instrument, smycken, kläder, spel och verktyg.

De båda loppisarna är en mycket god inkomst för Linden hockey, som hyr ut bord till säljarna och plockar in en parkeringspeng av besökarna.

Under lördagen är det även trädgårdsloppis i S:t Eskilskyrkans trädgård vid Järntorget i Nyfors. Mycket folk fanns på plats under dagen för att fynda bland lökar, plantor och buskar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torsten Braf