Babylyckan på Parken zoo: Fyra lejonungar har fötts

Två honor och två hanar föddes den 27 november på Parken zoo i Eskilstuna. Lejonfamiljen på djurparken är den enda i Sverige av rasen asiatiskt lejon.

– Det kommer minst sagt bli full fart i lejonhägnet, säger rovdjursskötaren Julia Johnsson.

2 februari 2017 09:12

Lejonflocken på Parken zoo består sedan i november av nio lejon, sedan lejonhonan Ishara fick sina fyra ungar. I somras föddes två ungar av samma ras, asiatiskt lejon.

– Det kommer minst sagt bli full fart i lejonhägnet under säsong 2017, säger Julia Johnsson som är rovdjursskötare och har varit med sen lejonungarna föddes.

De fyra ungarna har fått namnen Cambay, Sasan, Sher och Sinh, samtliga med indisk härkomst eftersom Indien är det enda land där lejonrasen finns idag.

–Det är alltid roligt med djurungar, just nu känns det extra bra då det är så många ungar och de ser ut att må bra. Vi har precis börjat släppa ut dem ur sin lejonkula en stund på dagen och de ser ut att trivas, säger Julia Johnsson.

Runt påsk kommer djurparken öppna för att besökare ska kunna få komma och titta på lejonfamiljen.

I två år kommer lejonungarna finnas tillsammans med flocken på Parken Zoo. Sedan är planen att de ska flytta vidare till ett nytt hem inom artens bevarandeavelsprogram.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hansson