Danska pryljätten Flying Tiger till Eskilstuna

I slutet av mars slår det danska företaget Flying Tiger upp dörrarna i centrala Eskilstuna. Den danska design- och prylbutiken tar över Nilson Shoes gamla lokaler på Kungsgatan.

– Vi har sökt en lokal i Eskilstuna i flera år, säger Martin Sörenhag, vd för Flying Tigers svenska marknad.

19 februari 2018 05:30

I Nilson Shoes gamla lokaler kommer Eskilstunaborna snart bland annat kunna köpa pennor, läsglasögon, presenter, inredning och godsaker för ett lågt pris när Flying tiger öppnar sin första butik i staden. Kedjan startade som en tiokronorsbutik i Danmark och etablerade sig i Sverige 2008.

– Vi är fortfarande en lågpriskedja även om vi gått ifrån ursprungsidén lite och omfattar nu även lite dyrare produkter, det mesta ligger mellan 10 och 100 kronor, säger Fredrika Lindsjö, marknadskoordinator på Flying Tiger.

Målet är att dörrarna till den nya butiken på Kungsgatan i centrala Eskilstuna ska öppna den 24 mars, men det exakta datumet kan komma att ändras beroende på hur omfattande renoveringen blir.

– Den 1 mars kommer vi in i lokalen och då kan vi börja med förberedelserna. Det kommer bli en liten mindre butik och vi kommer behöva anpassa vårt sortiment, men inte så mycket att det kommer påverka kunderna, säger Fredrika Lindsjö.

Rekryteringen till den nya butiken är i full gång och tre till fyra tjänster samt extrapersonal behöver tillsättas. Ledningen hoppas att rekryteringen ska vara klar inom två veckor.

Att de väljer att etablera sig i centrum beror enligt Martin Sörenhag på att de sett en vändande trend när det gäller centrumhandel och externa handelscentrum.

– Vi tror på centrumkärnan mer och mer. Det här läget är väldigt bra och det är en bra möjlighet för oss. Vi har även varit och tittat på Tuna Park men kom fram till att det var mer flöde i centrum. Helgerna är jättebra där ute men veckodagarna kan vara tröga. Sen kanske vi kommer att etablera oss i Tuna Park också, det får vi se, säger han.

Isabel Gölles på Eskilstuna Innerstad ser mycket positivt på den nya etableringen:

– Att få nya starka varumärken som ännu inte finns i staden är helt enligt de strategier som vi i stadskärnan arbetar efter. Det kommer hända mycket spännande saker i innerstaden inom de närmsta åren och Flying Tiger är ett viktigt startskott i det förändringsarbete som pågår.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Öhman