Eskilstunabo dömd till fängelse för flera brott

Fängelse i ett år och två månader – det blev Eskilstuna tingsrätts dom för en man i 50-åldern nyligen. Mannen döms bland annat för narkotikabrott och enligt tingsrätten har han ägnat sig åt försäljning av narkotika.

12 juni 2018 18:11

Det var i början av februari i år som mannen åtalades, förutom för narkotikabrott också för flera fall av grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott vilket innebär att han använt narkotika för eget bruk.

När det gäller den olovliga körningen handlar det om att mannen kört både personbil och motorcykel utan körkort. Vid ett tillfälle, den 1 september förra året, körde han motorcykel efter att ha använt amfetamin.

När det gäller narkotikabrottet åtalades mannen för innehav av både amfetamin och kokain i april i år och den var inte avsedd för eget bruk menade åklagaren. Narkotikan fanns i ett garage som mannen disponerade och där fanns bland annat också en våg med kokainrester och en papperslapp med namn och siffror. Tingsrätten skriver i domen att allt tyder på att lappen är en skuldsedel och konstaterar att detta "talar för att mindre partier vägts upp och sålts vidare".

Att mannen själv nekat till att ha befattat sig med någon narkotikaförsäljning och sagt att han inte vet hur narkotikan hamnat i garaget är inget som tingsrätten tror på.

Den beslagtagna narkotikan ska förstöras och mannen som nu döms till fängelse i ett år och två månader ska också stanna kvar i häkte tills domen har vunnit laga kraft, skriver tingsrätten.

"Men hänsyn till att mannen hanterat en större mängd narkotika och att det skett inte enbart för eget bruk anser tingsrätten att det finns en så pass stor risk för att han på fri fot fortsätter sin brottsliga verksamhet", skriver tingsrätten bland annat

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!